fbpx

Na Zemplínskej šírave pribudla atrakcia. Výletná loď Labe začala plavby

Výletná loď Labe začína ponúkať plavby pre verejnosť. Na snímke kapitán lode Imrich Sitár a návštevníci počas prvej plavby lode Labe na Zemplínskej šírave v piatok 23. augusta 2024. Zdroj: FOTO TASR/Roman Hanc

Zemplínska šírava sa môže pýšiť novinkou. Ponúka novú turistickú atrakciu. A tou je plavba vo výletnej lodi Labe, ktorá trvá približne 75 minút a je sprevádzaná zvukovým komentárom o histórii Zemplínskej šíravy a okolia. Plavby plánujú realizovať niekoľkokrát denne počas nasledujúcich týždňov.

Spoločnosť ZVD spustila od piatka prevádzku výletnej lode Labe a začína ponúkať plavby pre verejnosť. Ako pre TASR uviedol starosta obce Vinné Marián Makeľ, očakávajú, že loď podporí cestovný ruch nielen v rekreačnom stredisku Hôrka, ale na celej Šírave.

V piatok boli naplánované tri plavby pre verejnosť, uviedol konateľ ZVD Matej Kapraľ. Fotogalériu z týchto plavieb si môžete pozrieť v tomto článku.

„Loď sme položili na vodu len v stredu večer. Bolo potrebné skontrolovať všetky systémy, motory a poistky a dôkladne vyčistiť palubu, ktorá počas transportu nazbierala množstvo nečistôt. Včera sme ešte doplnili sedadlá na hornú palubu a pripravili loď na prevádzku,“ dodal Kapraľ.

Výletná loď Labe má kapacitu 164 miest, pričom 158 z nich je určených pre pasažierov. Na palube je k dispozícii vnútorný salón, horná slnečná paluba, bar a kuchyňa, ktorá zatiaľ nie je v plnej prevádzke. „Loď je plne klimatizovaná a vyhrievaná, takže môže fungovať aj v chladnejších mesiacoch,“ doplnil Kapraľ.

Plavba trvá približne 75 minút a je sprevádzaná zvukovým komentárom o histórii Zemplínskej šíravy a okolia. Plavby plánujú realizovať niekoľkokrát denne počas nasledujúcich týždňov.

Kapraľ zdôraznil, že do budúcnosti plánujú viaceré vylepšenia lode aj prístavu. „Do ďalšej sezóny chceme zrekonštruovať vnútro lode, vrátane sociálnych zariadení a hornej paluby, aby sme zvýšili pohodlie našich pasažierov. Prístav a jeho okolie tiež plánujeme modernizovať, aby sme zlepšili celkový zážitok návštevníkov,“ uzavrel.

Loď podporí cestovný ruch

Obec Vinné prenajala lodi mólo za symbolickú cenu na päť rokov. Makeľ uviedol, že po rokoch sa obec rozhodla, že nebude prevádzkovať vlastnú výletnú loď.

(Článok pokračuje na ďalšej strane)

1 2
Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie