fbpx

Horúčavy opäť prídu na Slovensko. Očakávajte pekelné dni, teploty sa vyšplhajú nad 35 stupňov Celzia

Ilustračné foto. Zdroj: FOTO TASR/Martin Baumann, Jaroslav Novák

Slovensko čaká ďalšia vlna horúčav, ktorá sa postará o to, aby teploty vystrelili poriadne vysoko. Očakáva sa, že sa vyšplhajú až nad hranicu +30 °C. Horúco bude už počas zajtrajšieho dňa a v nadchádzajúcich dňoch bude ešte oveľa teplejšie.

Na naše územie mieri ďalšia vlna veľmi horúceho vzduchu až z ďalekej Afriky, ktorá prinesie tropické horúčavy, píše portál imeteo.sk.

Už v piatok prekročia teploty v prvých okresoch hranicu +30 °C, no počas víkendu bude oveľa teplejšie a teploty sa na našom území dostanú až nad +35 °C.

Príde vzduch z Afriky

Počasie na Slovensku už teraz ovplyvňuje tlaková výš, ktorej stred sa nachádza nad západnou Ukrajinou. Táto tlaková výš sa začne postupne rozširovať cez Balkán a Grécko až nad severovýchodnú Afriku, čím sa do našej oblasti začne dostávať teplý vzduch od juhu až z ďalekej Afriky.

Pred nami je tak šnúra veľmi teplého počasia, ktorá by mala na našom území trvať niekoľko nasledujúcich dní. Tešiť sa tak môžete na ďalšiu vlnu veľmi teplého počasia.

Bude poriadne horúco

Už v piatok na prvých miestach nášho územia vystúpia teploty nad hranicu +30 °C. Najteplejšie by malo byť na juhozápade, kde sa teplota môže dostať ojedinele až k +33 °C.

Aj Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vydal pre okresy Levice, Nové Zámky a Komárno v Nitrianskom kraji a okres Dunajská Streda v Trnavskom kraji výstrahu prvého stupňa pred vysokou teplotou. „Výstraha platí do 18.00 h,“ informuje o tom na svojej webovej stránke.

Ešte vyššie teploty očakávajú meteorológovia v sobotu (24. 8.) popoludní.

Na snímke mapa výstrah pred vysokými teplotami. Zdroj: REPROFOTO SHMÚ

(Článok pokračuje na ďalšej strane)

1 2
Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie