fbpx

SNS chce odchod Michala Šimečku. Vyzýva ho, aby okamžite odstúpil z funkcie podpredsedu NRSR

Na fotkách Michal Šimečka a Andrej Danko. Zdroj: FOTO TASR - Jaroslav Novák, FOTO TASR - Jaroslav Novák

Strana SNS obviňuje Michala Šimečku z osobného záujmu v prípade odloženia novely zákona týkajúcej sa Fondu na podporu umenia. Koaličná SNS preto nalieha na lídra opozičného Progresívneho Slovenska, aby neodkladne odstúpil z funkcie podpredsedu Národnej rady SR, píše aktuality.sk.

Tvrdí, že Šimečka konal v prospech vlastnej rodiny, čo by podľa nich malo byť dôkladne prešetrené príslušnými orgánmi. Hovorkyňa strany, Zuzana Škopcová, uviedla, že SNS vyzvala ministerku kultúry Martinu Šimkovičovú, aby preskúmala aktivity Fondu na podporu umenia, najmä prepojenia s rodinou Šimečku. Podľa SNS je neprípustné, aby rodinní príslušníci profitovali z verejných financií, a žiada, aby sa touto záležitosťou zaoberali príslušné kontrolné orgány.

Premiér Robert Fico zároveň informoval, že na najbližšom zasadnutí koaličnej rady predloží návrh na Šimečkovo odvolanie z pozície podpredsedu Národnej rady SR. Fico poukazuje na skutočnosť, že niektoré nadácie, ktoré získali štátne finančné prostriedky, majú väzby na Šimečkovu rodinu, vrátane jeho mamy, partnerky a strýka. Zároveň zdôraznil, že tieto nadácie môžu pokračovať v svojej činnosti, avšak nie s podporou štátu.

Šimečka tieto obvinenia odmietol, označujúc ich za politicky motivovaný útok na opozíciu, pričom tvrdí, že jeho rodina je iba zneužitá ako nástroj na očiernenie jeho osoby v rámci politického boja.

Podľa domov.sme.sk, premiér na tlačovej konferencii neuviedol žiadne dôkazy, ktoré by naznačovali že Šimečka tuneluje štátne peniaze, čo výrazne oslabuje jeho argumenty. V tabuľkách a grafoch neukázal údaje pred rokom 2020, teda v čase keď bola vo vláde jeho strana.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie