fbpx

Zúfalá seniorka sa pokúsila zabiť chorú dcéru. Dostala podmienečný trest

Ilustračné foto. Zdroj: Pixabay.com

Pod ťarchou fyzického aj psychického vyčerpania sa dôchodkyňa Alžbeta (87) z Ostravy rozhodla, že zabije svoju ťažko postihnutú dcéru Blanku (63). Útok sa jej našťastie nepodaril, dcére spôsobila kameňom len niekoľko modrín a odrenín na hlave a rukách. Drobná seniorka nakoniec dostala za pokus o vraždu podmienečný trest, píše novinky.cz.

Žene hrozil až dvadsaťročný pobyt za mrežami, ale štátny zástupca sa s obhajcom a obžalovanou dohodli na vine a treste. Túto dohodu v piatok schválil Krajský súd v Ostrave. Alžbetu potrestal tromi rokmi odňatia slobody s podmienečným odkladom na päť rokov. Súčasne nariadil, aby na dôchodkyňu dohliadal probačný úradník a aby podstúpila ambulantnú psychiatrickú liečbu.

Zabiť dcéru, ktorá trpí roztrúsenou sklerózou, sa seniorka rozhodla minulý rok 8. októbra v byte v Ostrave-Zábřehu. Vtedy u nej bola Blanka na návšteve cez noc. Podľa obžaloby žena vzala do ruky takmer polkilový kameň a zaútočila na dcéru. Dcéra začala kričať, bránila sa a snažila sa útoky kryť rukami.

„Obžalovaná prestala útočiť, keď ju poškodená odstrčila a manžel na ňu zakričal,“ povedal štátny zástupca David Bartoš s tým, že po neúspešnom pokuse sa chcela dôchodkyňa zabiť skokom z výškového domu v okolí jej bydliska. „Našťastie si to ale rozmyslela a vrátila sa späť,“ dodal. Mladšia z žien utrpela pri útoku krvné podliatiny na hlave a odreniny na rukách, ktoré jej ošetrili v nemocnici. „Aj keď bol pokus slabý, až neschopný usmrtenia, stále ide o pokus o vraždu,“ vysvetlil Bartoš, prečo Alžbeta skončila pred súdom.

(Článok pokračuje na ďalšej strane)

1 2
Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie