fbpx

Opuchnutá ruka je VAROVNÝM príznakom smrteľnej CHOROBY, o ktorej počula len štvrtina z nás

Ilustračné foto. Zdroj: Reprofoto/Mirror.co.uk

Väčšina ľudí netuší, čo môžu znamenať príznaky ako opuchy a búšenie srdca, a podľa odborníkov môžu tieto príznaky naznačovať stav, ktorý každý týždeň zabije niekoľko mladých ľudí, píše mirror.co.uk.

Podľa novej správy väčšina ľudí tvrdí, že by nenavštívili lekára, ak by zažili príznaky ako opuchy rúk, nôh, členkov alebo chodidiel, búšenie srdca (rýchly alebo nepravidelný tlkot srdca), neobvyklá únava, závraty alebo dýchavičnosť, ktoré sú všetky spojené so zápalom srdcového svalu známym ako myokarditída.

82 % ľudí by nevyhľadalo pomoc pri príznakoch podobných chrípke, ako sú bolesť hlavy, bolesti tela, bolesť kĺbov alebo horúčka, a len niečo viac ako štvrtina ľudí vie, čo je myokarditída.

Odborníci tvrdia, že so zvýšenou informovanosťou sú ľudia lepšie informovaní o tom, ako sledovať svoje zdravie a klásť správne otázky svojmu lekárovi, ak sú znepokojení.

„Je veľmi dôležité byť si vedomý týchto príznakov a vedieť, že je v poriadku vyhľadať lekársku pomoc, ak ich zažívate,“ povedal Andy Jansons, predseda charitatívnej organizácie Myocarditis UK, ktorého syn Alexander Jansons zomrel na túto chorobu vo veku 18 rokov. Dodáva: „Urobili sme veľký pokrok od roku 2013, keď bolo k dispozícii len veľmi málo informácií o myokarditíde, ale zavedenie Národného dňa povedomia je neuveriteľný krok vpred v zvyšovaní povedomia.“

Urobiť z myokarditídy známy pojem a pomôcť verejnosti, všeobecným lekárom, centrom pohotovostných oddelení a zdravotníckemu personálu vedieť a rozpoznať, čo treba sledovať, je kľúčovým krokom v efektívnej identifikácii, diagnostike a liečbe myokarditídy, tvrdia odborníci. Prvý Deň povedomia o myokarditíde sa vo Veľkej Británii konal 17. augusta tohto roku.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie