fbpx

Lietadlo letiace do Varšavy zasiahol BLESK. „Počuli sme hlasný rachot a videli záblesk.“

Ilustračné foto. Zdroj: Pixabay.com

V stredu zasiahol blesk lietadlo letiace z Mníchova do Varšavy. „Okolo 16. hodiny, vo výške 3500 metrov, sme počuli hlasný rachot v kabíne a videli sme záblesk v oknách,“ uviedol pán Łukasz, ktorý bol na palube tohto lietadla, píše tvn24.pl.

Na redakciu Kontaktu24 sa obrátil používateľ internetu, ktorý v stredu letel spoločnosťou Lufthansa z Mníchova do Varšavy (LH1614). Pán Łukasz informoval, že pri pristávaní zasiahlo lietadlo blesk.

„Let mal veľa turbulencií už na území Nemecka a Rakúska kvôli zmenám fronty, o čom posádka informovala od začiatku. Od Katovíc sa začalo zaťahovať a videli sme len mraky. Lufthansa umožňuje sledovať let, takže sme mohli priebežne kontrolovať, v akej sme výške a kde sa nachádzame. Okolo 16. hodiny vo výške 3500 metrov sme v kabíne počuli hlasný rachot a videli sme záblesk v oknách,“ opisoval.

„Po tomto zásahu sa nič znepokojujúce nestalo. Hluk v kabíne a záblesk svetla spôsobili nepokoj pasažierov, ale posádka zostala veľmi pokojná. Let pokračoval pokojne až do konca, s výnimkou miernych turbulencií, ale to bolo kvôli pomerne hrubej vrstve oblakov. Kapitán pristál približne 15 minút po udalosti. Spiatočný let do Mníchova bol odložený zo 17:00 na 21:20. Predpokladám, že to bolo z dôvodu nutnosti prehliadky trupu a kontroly možných škôd,“ dodal. V stredu zasiahli mnohé oblasti Poľska búrky. Hasiči zaznamenali asi tisíc zásahov spojených s prudkým počasím.

Oddelenie spoločnosti Lufthansa uviedlo, že počas letu LH1614 došlo k zásahu bleskom. „Po prílete do Varšavy bola vykonaná kontrola mechanikom. Jedinou závadou boli stopy po ohni na trupe, ktoré nemali vplyv na ďalšiu prevádzku. Spiatočný let do Mníchova sa teda mohol uskutočniť.“

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie