fbpx

Líška v Petržalke: Nečakaný hosť, ktorý môže spôsobiť problémy

Zdroj: Unsplash/Sunguk Kim, Douglas O

V bratislavskej Petržalke zaznamenali nečakaného hosťa – líšku, ktorá sa objavila priamo pred budovou Technopolu. Táto udalosť vzbudila pozornosť a vyvolala živú diskusiu medzi miestnymi obyvateľmi na sociálnych sieťach. Obyvateľ, ktorý zachytil fotografiu líšky, ju zdieľal na internete, čo podnietilo mnohých Petržalčanov k tomu, aby sa podelili o svoje vlastné skúsenosti so stretnutiami s touto šelmou v rôznych častiach mesta. Informuje o tom bratislavak.sk. 

Niektorí obyvatelia si myslia, že zvieratá sú zmätené z horúčav a hľadajú blízkosť ľudí kvôli zdrojom vody alebo potravy. Iní uviedli, že líšku videli na parkovisku na Mladej Garde, čo naznačuje, že tieto zvieratá sa v meste objavujú čoraz častejšie. Jedna obyvateľka sa domnieva, že líšky mohli byť vyplašené z oblastí, kde prebiehajú stavebné práce, ako je napríklad Janíkov dvor, kde stavebná činnosť mohla narušiť ich prirodzené prostredie a donútiť ich hľadať nové útočisko.

Zdroj: Facebook/Bratislava – Petržalka

Pamätníci spomínajú na časy, keď sa líšky pravidelne objavovali v okolí starej horárne, kde chodili loviť hydinu. Vtedy ich pozorovali z panelákov, kým horár staral o zvieratá v okolí. Avšak postupom času, keď ruch sídliska narastal a niektorí obyvatelia začali ničiť zariadenia ako vláčik z dreva pre deti alebo altánok, zvieratá postupne zmizli a horár stratil záujem o starostlivosť o tieto miesta.

Líška sa v tomto roku neobjavila len pred Technopolom. Obyvatelia ju zaznamenali aj na cyklotrase na Starom moste a na hrádzi medzi Prístavným mostom a Mostom Apollo. Niektorí ľudia sa obávajú, že prítomnosť líšky v meste môže znamenať hrozbu, najmä pre domácich miláčikov. Jana upozorňuje, že psíčkari by mali byť opatrní, keďže sa šíria obavy, či líška nie je besná. Podľa posledných informácií mala líška napadnúť psa vedľa Terna pri Technopole, čo potvrdil aj jeho majiteľ.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie