fbpx

Harrisová prijala nomináciu na prezidentku USA, obáva sa dôsledkov zo znovuzvolenia Trumpa

Viceprezidentka a demokratická prezidentská kandidátka Kamala Harrisová reční počas nominačného zjazdu Demokratickej strany v Chicagu 22. augusta 2024. Foto: TASR/AP, reprofoto/YouTube/Kamala Harris

Kamala Harrisová oficiálne prijala nomináciu Demokratov na kreslo prezidentky USA. Počas príhovoru vyjadrila aj obavy z prípadného znovuzvolenia jej protikandidáta Donalda Trumpa.

Kamala Harrisová počas príhovoru predneseného v záverečný večer zrazu Demokratickej strany v Chicagu prisľúbila, že bude prezidentkou všetkých Američanov a oficiálne prijala nomináciu Demokratickej strany v amerických prezidentských voľbách. TASR informuje na základe správ agentúr AFP, AP a DPA.

„Viem, že nás dnes večer sledujú ľudia s rôznymi politickými názormi. Chcem preto, aby ste vedeli, že sľubujem byť prezidentkou všetkých Američanov. Budem prezidentkou, ktorá nás zjednotí okolo našich najvyšších ambícií. Budem prezidentkou, ktorá vedie – a ktorá načúva,“ vyhlásila viceprezidentka Harrisová počas zjazdu.

„Tieto voľby ponúkajú nášmu národu drahocennú prchavú príležitosť povzniesť sa nad zatrpknutosť, cynizmus a kontroverzné rozkoly minulosti. Sú príležitosťou vytýčiť Novú cestu vpred. Nie ako členovia niektorej strany alebo frakcie, ale ako Američania,“ dodala viceprezidentka.

Môže tam ísť hneď

Vo svojom príhovore vyzvala okrem zjednotenia aj na odmietnutie Trumpa, a prisľúbila, že sa „nebude líškať“ diktátorom ako Trump.

„Vieme, ako by vyzeralo Trumpovo druhé volebné obdobie. Všetko vysvetľuje „Project 2025″, ktorý napísali jeho najbližší spolupracovníci a keď to zhrnieme, jeho účelom je stiahnuť našu krajinu späť do minulosti,“ dodala Harrisová.

Na Harrisovej vystúpenie reagoval v rozhovore jej protikandidát, bývalý prezident Donald Trump, podľa ktorého „nie ona má úspech, ale ja mám úspech“, píše CNN.

„Najväčšou reakciou je, prečo neurobila veci, na ktoré sa sťažuje? Všetky tieto veci, o ktorých hovorila, že urobí, mohla urobiť pred tri a pol rokom, avšak ona nič z toho neurobila,“ povedal Trump v rozhovore pre Fox News.

„Má ešte štyri a pol alebo päť mesiacov. Môže tam ísť hneď teraz a robiť všetky veci, mnohé z vecí, o ktorých hovorí a na ktoré sa sťažuje,“ dodáva Trump.

Stúpnutie výdavkov pre rodiny

Kamala Harrisová sa obáva dôsledkov v prípade opätovného zvolenia Trumpa za prezidenta. „Donald Trump je v mnohých ohľadoch neseriózny človek,“ povedala.

(Článok pokračuje na ďalšej strane)

1 2
Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie