fbpx

Tajomstvo kvalitných vitamínov: Ako si vybrať tie správne doplnky? Záleží na cene?

Zdroj: Freepik/benzoix, jcomp

Výber vitamínov môže byť zložitý, keďže na trhu existujú tisíce výrobcov a množstvo rôznych foriem a balení. Napriek tomu, že cena vitamínu nie je vždy zárukou jeho kvality, existujú určité faktory, ktoré môžu naznačovať, že ide o kvalitný produkt. Píše o tom Huffpost.

Je dôležité sledovať obsah a pôvod ingrediencií, či je produkt overený nezávislou treťou stranou, a tiež konzultovať užívanie vitamínov s odborníkom.

Čo robí vitamín drahým?

Podľa odborníkov nie je vždy veľký rozdiel medzi lacným a drahým vitamínom. Cena môže závisieť od zloženia, účelu a balenia. Avšak vyššia cena neznamená automaticky vyššiu kvalitu.

Napriek tomu je dôležité sledovať niekoľko faktorov pri výbere, ako je obsah vysokokvalitných zložiek a absencia zbytočných prísad či kontaminantov. Tiež je dobré kupovať od výrobcov, ktorí ponúkajú podrobné informácie o zdrojoch ingrediencií a výrobnom procese.

Ako zistiť, či je vitamín kvalitný?

Na Slovensku, podobne ako v iných krajinách, je trh s doplnkami výživy veľmi rozmanitý a spotrebitelia čelia podobným výzvam pri výbere kvalitných vitamínov. Slovenský Štátny ústav pre kontrolu liečiv (ŠÚKL) síce dohliada na kvalitu liekov a zdravotníckych pomôcok, no doplnky stravy nie sú podrobené rovnakým reguláciám ako lieky.

(Článok pokračuje na ďalšej strane)

1 2
Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie