fbpx

Francúzske orgány žiadajú súdny proces pre Gérarda Depardieua: Čo stojí za návratom obvinení?

Zdroj: X/@AlertesInfos, Pexels/KATRIN BOLOVTSOVA

Francúzske orgány žiadajú, aby herec Gérard Depardieu čelil súdnemu procesu pre obvinenia zo znásilnenia a sexuálneho napadnutia herečky Charlotte Arnouldovej. Parížska prokuratúra vo štvrtok oznámila, že 75-ročný herec, známy z viac ako 200 filmov a seriálov, by mal byť trestne stíhaný za incidenty z roku 2018, ktoré sa mali odohrať v jeho dome. Píše o tom agentúra TASR.

Vyšetrovanie prebieha od roku 2020, keď boli vznesené obvinenia, s cieľom zistiť, či existujú dostatočné dôkazy na súdne konanie. O ďalšom postupe teraz rozhodne sudca. Právnička herečky, Carine Durrieu-Dieboltová, uviedla, že tento vývoj predstavuje významný posun vpred a prináša nádej jej klientke.

Depardieu poprel všetky obvinenia zo znásilnenia a sexuálneho napadnutia, pričom zdôraznil, že nikdy nezneužil žiadnu ženu. V roku 2019 bolo vyšetrovanie pôvodne zastavené pre nedostatok dôkazov, ale v roku 2020 bolo znovu otvorené. Okrem toho, Depardieua čaká v októbri ďalší súdny proces v súvislosti s obvineniami z obťažovania dvoch ďalších žien počas nakrúcania filmu v roku 2021.

Depardieu vlani na jeseň pozastavil svoju kariéru, keď proti nemu bolo vznesené ďalšie obvinenie zo sexuálneho obťažovania. V reakcii na to napísal otvorený list, v ktorom tvrdil, že ženy nikdy nezneužíval a odsúdil „mediálne lynčovanie“.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie