fbpx

Seniorka si myslela, že ide o lásku, ale išlo o podvod. Prišla až o 120-tisíc eur

Ilustračný obrázok. Zdroj: Unsplash

Pred pár dňami prišla seniorka zo Záhoria na to, že sa stala obeťou internetového podvodu. Neznámi páchatelia od nej cez internet vylákali približne 120-tisíc eur. Žene tak zostali po komunikácii s dvoma ,,láskami cez internet“ iba dlžoby a prázdny účet v banke. Informuje o tom polícia na sociálnej sieti.

Prípad sa začal ešte v októbri minulého roka, kedy ženu cez sociálnu sieť kontaktoval neznámy muž. Tvrdil o sebe, že je z Talianska a seniorka si k nemu postupne vybudovala dôveru. Následne ju požiadal o finančnú pomoc, a tak mu žena pomocou Steam kariet postupne poslala 15.000 eur.

„Po určitom čase došlo medzi nimi k virtuálnej hádke a ona sa odmlčala. Krátko po ukončení ich komunikácie sa v jej živote objavil ďalší muž. Tentokrát išlo o 57-ročného muža z Francúzska, ktorý ju kontaktoval opäť cez Instagram. Čoskoro po ich zoznámení jej začal vyznávať lásku,“ ozrejmila Šimunková.

Aj ďalší muž ju po niekoľkých mesiacoch začal žiadať o peniaze. Suma, ktorú mu žena poslala, sa po čase vyšplhala na viac ako 90.000 eur. Seniorka si uvedomila, že sa stala obeťou podvodu pred niekoľkými dňami. Prípadom sa už zaoberajú policajti z Malaciek.

„V žiadnom prípade sa nenechajte nalákať na komplimenty a vyznania lásky od cudzích osôb, ktoré osobne nepoznáte. Tieto profily často využívajú falošné fotky alebo ukradnuté profily reálnych ľudí,“ upozorňuje polícia.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie