fbpx

Škandál na policajnej akadémii: Rektor to prehnal, mal obťažovať študentku. Hovoril vraj o „tangáčoch“

Na snímke nový rektor Akadémie Policajného zboru v Bratislave Stanislav Šišulák (vľavo), ktorého vymenovala do funkcie prezidentka SR Zuzana Čaputová (vpravo) v Prezidentskom paláci v Bratislave vo štvrtok 18. januára 2024. Zdroj: FOTO TASR/Pavol Zachar

Poriadne obrovský škandál sa prevalil na pôde Akadémie Policajného zboru v Bratislave. Vraj rektor policajnej akadémie Stanislav Šišulák mal údajne nevhodné komentáre týkajúce sa oblečenia jednej zo študentiek. Dokonca mal mladej žene povedať, že ak ju tak stretne ešte raz, stiahne jej nohavice tak, že jej bude vidieť „tangáče.“

O udalosti, ku ktorej malo dôjsť na policajnej akadémii, informuje redakcia portálu tvnoviny.sk. Majú k dispozícii celý list. Ten mal adresovať prorektor policajnej akadémie Mojmír Mamojka rektorovi akadémie Stanislavovi Šišulákovi. Pýta sa v ňom na incident, pri ktorom mal Šišulák pred ďalšími ľuďmi kritizovať študentku pre nohavice s dierami.

„Na chodbe APZ si stretol študentku APZ, u ktorej sa Ti nepáčilo, že je oblečená v nohaviciach s dierami. Podľa Tvojich vlastných slov si do jednej z týchto dier vložil prst, opýtal si sa jej, či doma chová tigre, keď má nohavice s takýmito dierami a následne si jej povedal, že aj ju takto oblečenú stretneš ešte raz, stiahneš jej tie nohavice tak, že jej budú vidieť tangáče,“ píše sa v liste.

„Jedným z aspektov, ktoré pozícia rektora prirodzene zahŕňa, je aj zodpovedajúci spôsob komunikácie voči podriadeným a študentom, tento je však z Tvojej strany mimoriadne urážlivý až ponižujúci,“ píše ďalej Mamojka v liste a chce vedieť, akú hmatateľnú zodpovednosť, respektíve inú formu preukázateľnej sebareflexie Šišulák vyvodí.

Opísané správanie označil za neprijateľné a je pre neho šokujúce, že si ho dovolil rektor vysokej školy. Mamojka tiež tvrdí, že viacerí zamestnanci sú z diania na akadémii od januára 2024 sklamaní.

Šišulák to odmieta

Šišulák však akékoľvek pochybenie odmieta. „Skutočnosti, ktoré sú uvedené vo Vami zaslanom emaile, považujem za absolútne vyfabulované a tendenčné – s cieľom poškodiť moje meno aj meno Akadémie Policajného zboru v Bratislave,“ reagoval. Pripustil, že dbá na disciplínu a ustrojenosť študentov, pedagógov, aj zamestnancov akadémie, v liste popísané udalosti sú však podľa neho tendenčné.

„Na záver len uvediem skutočnosť, že Vami zaslaný email môže súvisieť s návrhom personálnej zmeny vo vedení Akadémie Policajného zboru v Bratislave, ktorú som dňa 20. 8. 2024 predložil k prerokovaniu Akademickému senátu Akadémie Policajného zboru v Bratislave,“ dodal Šišulák.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie