fbpx

Slovný pingpong Chmelára a Tarabu pokračuje: Jeden je vraj fašista a druhý exot. Komu vyjadril podporu Banáš?

Minister životného prostredia Tomáš Taraba, odvolaný poradca premiéra Eduard Chmelár a spisovateľ Jozef Banáš (v krúžku). Zdroj: TASR - Jakub Kotian, FB/Eduard Chmelár, Jozef Banáš

Slovný ping-pong na sociálnej sieti medzi odvolaným premiérovým poradcom Eduardom Chmelárom a ministrom životného prostredia Tomášom Tarabom neutíchajú. Stále si majú čo povedať. K ich potýčke sa vyjadril aj spisovateľ Jozef Banáš, ktorý mal byť tiež poradcom, ale prezidenta Petra Pellegriniho.

V stredu 21. augusta premiér Robert Fico odvolal Eduarda Chmelára z postu osobného poradcu v politických záležitostiach. Problémom bola Chmelárova reakcia na vystúpenie štátneho tajomníka ministerstva životného prostredia Štefana Kuffu, ktorý sa rozhodol moralizovať počas divadelného predstavenia v obci Malá Franková, pričom ho prerušil a následne starosta Kuffu vykázal.

Na Chmelárove slová reagoval aj minister životného prostredia Tomáš Taraba, ktorý mu uštedril pár štipľavých slov „Vy ste ešte poradca predsedu vlády alebo už ste sa vrátili k progresívnym liberálom, s ktorými ste niekedy vymetali Pride pochody a držali ste sa pod pazuchou s Michalom Havranom?,“ napísal Taraba v komentári.

SNS sú vraj gestapáci

Kontroval mu exporadca Eduard Chmelár, ktorého najviac neznepokojilo práve to, že „Štefan Kuffa nevie rozoznať „perverzný film“ od divadelného predstavenia a Tomáš Taraba si vymýšľa báchorky o „predstavení plnom LGBTI scén“, hoci s touto tematikou to nemalo vôbec nič spoločné, lebo hra je o jednom roku života matky, dcéry a vnučky, v ktorom jednej žene zomrel manžel, druhá prestala ľúbiť alkoholika a tretej sa narodilo dieťa.“

Slovné potýčky medzi spomínanými persónami neutíchli a na sociálnej sieti si vymenili ďalšie tvrdé odkazy, píše TA3. Po Chmelárovom odvolaní mu Tomáš Taraba venoval ďalší. Uvádza, že už bývalý poradca premiéra je „progresívny liberál“, a že odvolanie sa uskutočnilo preto, aby nemohol hovoriť v „mene predsedu vlády“.

„Každý politik môže mať poradcu. Poradcovia sú väčšinou inteligentní ľudia, ktorí rozumejú rozdiel medzi samoprezentáciou a poradenstvom. Samozrejme, že sú aj takí čo sú opakom,“ píše Taraba.

(Článok pokračuje na ďalšej strane)

1 2 3
Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie