fbpx

Vandal bez úcty: V Stráňavách ukradol plastiku súsošia z pamätníka, ktorý je národnou kultúrnou pamiatkou

Polícia v Žiline vyšetruje prípad krádeže plastiky súsošia z travertínového Pamätníka 1. československého armádneho zboru na Vrchu Polom v katastri obce Stráňavy. Foto: Reprofoto, FB/Polícia Žilinský kraj

Kuriózny prípad rieši v obci Stráňavy. Páchateľ odcudzil z pietneho miesta plastiku v životnej veľkosti. Polícia o pomoc žiada aj verejnosť.

Polícia v Žiline vyšetruje prípad krádeže plastiky súsošia z travertínového Pamätníka 1. československého armádneho zboru na Vrchu Polom v katastri obce Stráňavy. Uviedla to žilinská krajská polícia na sociálnej sieti.

„Neznámy páchateľ odcudzil z pietneho miesta plastiku súsošia v životnej veľkosti s vyobrazením jedného ruského a dvoch nemeckých vojakov. Predmetná plastika súsošia je umeleckým dielom a samotný pamätník je zapísaný ako národná kultúrna pamiatka,“ píše sa v statuse.

Vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Žiline začal trestné stíhanie vo veci zločinu krádeže. „V súčasnej dobe na prípade intenzívne pracujeme a vykonávame všetky potrebné úkony s cieľom riadneho objasnenia veci,“ dodala polícia.

Tá zároveň žiada verejnosť o spoluprácu. Prípadné informácie ku skutku môže oznámiť na bezplatnom telefónnom čísle 158, na ktoromkoľvek oddelení Policajného zboru alebo súkromnou správou na oficiálnej stránke polície.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie