fbpx

Taylor Swift prelomila mlčanie: Zrušenie koncertov vo Viedni ju naplnilo novým pocitom strachu a viny

Speváčka Taylor Swift. Zdroj: IG/Taylor Swift

Ku koncertom vo Viedni, ktoré zrušili pre hrozbu teroristického (samovražedného) útoku, sa až teraz vyjadrila samotná speváčka. Podľa nej je aj ticho prejavom zdržanlivosti.

Americká popová speváčka Taylor Swift v stredu prerušila svoje mlčanie a vyjadrila sa k zrušeniu troch svojich koncertov vo Viedni pre hrozbu samovražedného útoku. V statuse na platforme Instagram speváčka uviedla, že ju celá táto situácia naplnila pocitmi „strachu“ i „viny“, pretože na predstavenia plánovalo prísť „tak veľa ľudí“.

Ako pripomenula agentúra AFP, koncerty vo Viedni mali byť súčasťou európskej časti turné Eras Tour a boli zrušené po tom, čo rakúske úrady varovali pred teroristickým sprisahaním sympatizantov ozbrojenej skupiny Islamský štát. Polícia v súvislosti s tým zadržala troch podozrivých.

Hlavný podozrivý, 19-ročný Rakúšan so severomacedónskymi koreňmi, sa podľa šéfa rakúskej domácej spravodajskej služby (DSN) Omara Haijawiho-Pirchnera údajne priznal a povedal, že mal v úmysle vykonať útok s použitím výbušnín a nožov.

Podľa Franza Rufa, generálneho riaditeľa pre verejnú bezpečnosť na ministerstve vnútra, sa mali podozriví zo zmareného teroristického sprisahania údajne radikalizovať online, píše ABCnews.

Speváčka tiež poďakovala úradom za pomoc pri zmarení údajného sprisahania. „Vďaka nim sme smútili po koncertoch a nie po životoch,“ napísala.

Po zrušení koncertu sa fanúšikovia speváčky zišli vo viedenských uliciach, aby spievali jej piesne. „Povzbudila ma láska a jednota, ktorú som videl vo fanúšikoch, ktorí sa spojili,“ pokračovala Swift.

Absenciu komentára k viedenskému incidentu speváčka riešila aj počas vystupovania na svojich koncertoch v Londýne.

„Dovoľte mi to povedať úplne jasne: nebudem o niečom hovoriť verejne, ak si myslím, že by to mohlo vyprovokovať tých, ktorí by chceli ublížiť fanúšikom, ktorí prídu na moje vystúpenia,“ napísala. „V prípadoch, ako je tento, je ‚ticho‘ vlastne prejavom zdržanlivosti a čakaním na vyjadrenie v čase, keď je to správne,“ pokračovala.

Swift povedala, že po zmarenom útoku sa zamerala na to, aby sa európska časť turné skončila bezpečne. Príspevok uzavrela tým, že londýnske vystúpenia na štadióne Wembley, ktoré ukončili európsku časť rekordného turné, nazvala „krásnou snovou sekvenciou“.

„Energia na tom štadióne bola ako najväčšie objatie medveďa od 92 000 ľudí každú noc a vrátilo ma to späť na miesto bezstarostného pokoja,“ uzavrela.

Swift tiež poďakovala svojej posádke a spoluúčinkujúcim za to, že sa ujali obrovskej úlohy pri organizácii Eras Tour, a nazvala ich „najpôsobivejšími ľuďmi, akých pozná“.

 

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

 

Príspevok, ktorý zdieľa Taylor Swift (@taylorswift)

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie