fbpx

Päť varovných signálov, že práčku treba ihneď vyčistiť. Správna starostlivosť má veľký vplyv aj na oblečenie

Ilustračné foto. Zdroj: Freepik

Každý spotrebič sa používaním opotrebúva. Ak niečo nie je v poriadku, vyšle vám varovné signály, ktoré by ste rozhodne nemali brať na ľahkú váhu, aby ste zariadenie mohli v domácnosti čo najdlhšie využívať. Dnes je reč o práčke, ktorá upozorní, že je najvyšší čas ju vyčistiť.

Michael Forbes, špecialista produktov spoločnosti AEG, sa podelil o päť varovných signálov práčky, na ktoré by ste si mali dávať pozor. Spoločnosť AEG zistila, že napriek častému používaniu nie každý čistí svoj stroj tak často, ako je ideálne.

Michael odporúča: „Vo všeobecnosti by sa mala údržba realizovať aspoň raz za mesiac, aby sa stroj udržal v čo najlepšom stave a aby oblečenie vyzeralo čo najlepšie.“ Pokračoval v zdieľaní piatich varovných znakov, pri ktorých sa treba mať na pozore, píše Mirror.

Nepríjemné pachy

Ak z práčky „razia“ nepríjemné zápachy podobné skazeným vajíčkam, je to jasný signál, že sa vo vnútri stroja hromadia baktérie, čo môže viesť k rastu plesní. Ak z vašej bielizne vychádza zápach zatuchliny alebo vlhkosti, môže to byť ďalší znak toho, že je potrebné vyčistiť jej filter.

Ak chcete problém vyriešiť, pridajte do bubna čistič práčky. K dispozícii je tiež jednoduchý trik, ktorý nebude vyžadovať, aby ste bežali do obchodov. Vezmite šálku sódy bikarbóny a zmiešajte ju s pol šálkou bieleho octu, aby ste získali svoj vlastný domáci čistiaci roztok. Potom nastavte stroj na najvyššiu teplotu alebo použite možnosť cyklu čistenia.

Týmto spôsobom očistíte stroj od všetkých nahromadených baktérií. Aby ste predišli problému, po každom praní nechajte otvorené dvierka a zásuvku na prací prostriedok, aby sa dovnútra dostalo dostatok čerstvého vzduchu. Môžete ho chrániť aj pravidelným utieraním tesnení po niekoľkých praniach.

Na tesnení sa tvoria čierne zvyšky

Mnohí si všimli čierny, slizký zvyšok v práčke – čo naznačuje prítomnosť čiernej plesne, ktorá sa môže preniesť na vašu bielizeň. Tesnenia vyrobené z gumy sú najnáchylnejšie, pretože množeniu baktérií napomáhajú zvyšky vody a mydla.

Opäť môžete siahnuť do svojich skriniek a vytiahnuť zázračný čistiaci nástroj biely ocot, ktorý lepšie prenikne do gumy a zabije plesne a spóry v ich koreni. Aby ste to uľahčili, prelejte ocot do rozprašovacej fľaše a nastriekajte ho na celú oblasť.

(Článok pokračuje na ďalšej strane)

1 2
Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie