fbpx

FOTO: Pred obcou Turňa nad Bodvou sa zrazil kamión s autobusom. Zasahoval aj vrtuľník, dve osoby sa vážne zranili (aktualizované)

Snímky z miesta nehody. Zdroj: FACEBOOK/Polícia SR - Košický kraj

Včera popoludní sa pred obcou Turňa nad Bodvou stala vážna dopravná nehoda. Na ceste sa zrazil autobus s kamiónom. Pri nehode sa zranilo viacero osôb. Na pomoc prišli všetky záchranné zložky. Najnovšie polícia vo veci začala trestné stíhanie. Informovala o tom košická krajská polícia na sociálnej sieti.

Aktualizácia 21.8. o 10:16: Ako polícia priblížila, k dopravnej nehode došlo počas včerajšieho dňa pred 17.00 h. Ťahač s návesom viedol po ceste smerom od Moldavy nad Bodvou do Rožňavy 26-ročný vodič. Aktuálne polícia v súvislosti s nehodou začala trestné stíhanie pre trestný čin ublíženia na zdraví.

Autobus aj kamión skončili v poli

„Z doposiaľ nezistených dôvodov, pravdepodobne však z dôvodu nevenovania sa plne vedeniu vozidla a nesledovaniu situácie v cestnej premávke, narazil prednou časťou ťahača do zadnej časti autobusu zn. Iveco, ktorý jeho vodič viedol po ceste I/16 rovnakým smerom,“ spresnila s tým, že vodič s autobusom spomaľoval, pretože odbočoval smerom do obce Turňa nad Bodvou. Po náraze obe vozidlá zišli z cesty na pole.

V autobuse bolo počas zrážky desať cestujúcich. Podľa predbežnej lekárskej správy utrpelo ľahké zranenia šesť z nich, ako aj vodič ťahača. Dvaja cestujúci z autobusu boli na mieste jednorazovo ošetrení.

„Vodič ťahača aj vodič autobusu boli podrobení dychovej skúške, ani v jednom prípade nebola zistená prítomnosť alkoholu v ich dychu,“ dodala Ivanová.

Úsek cesty bol dočasne obojsmerne uzavretý, dopravu riadili policajti. Presná príčina tejto dopravnej nehody, ako aj miera zavinenia sú predmetom ďalšieho objasňovania.

Úsek je už prejazdný

Pôvodný článok: Úsek cesty I/16 pri Turni nad Bodovou je už prejazdný. „Podľa doterajších zistení si zrážka kamióna a autobusu vyžiadala 8 zranených osôb, 7 bolo prevezených do košických nemocníc a jedna do rožňavskej nemocnice. Viac informácií poskytneme zajtra,“ informovala polícia ešte neskoro večer v príspevku na sociálnej sieti.

(Článok pokračuje na ďalšej strane)

1 2
Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie