fbpx

Dovolenka sa zmenila na HOROR. Turisti ostali uviaznutí v TEJTO obľúbenej destinácii

Ilustračné foto. Zdroj: Unsplash

Peklo na zemi prežívajú stovky turistov, ktorí uviazli na letisku na ostrove Madeira. Požiare, ktoré zachvátili tento dovolenkový raj, narušili aj leteckú dopravu. Nočnú moru, ktorá trvá už päť dní, prežívajú Francúzi, ktorí leteli so spoločnosťami Ryanair alebo EasyJet, píše novinky.cz.

„Na letisku sme už päť dní, nemáme absolútne žiadne informácie, nemôžeme sa s leteckou spoločnosťou spojiť,“ rozpráva francúzska turistka Margot. Keď sa jej podarilo dostať k prepážke svojej leteckej spoločnosti, údajne jej ponúkli návratný let až na začiatok septembra.

„Už nevieme, čo máme robiť, a jediný návratný let, ktorý spoločnosť ponúka, bude na začiatku septembra, pretože všetky ostatné lety sú plné,“ povedala Margot.

Dodala, že „viac než stovka“ turistov je v rovnakej situácii ako ona. „Som tu so svojou 82-ročnou babkou. Všetky hotely sú plné. Podarilo sa mi nakoniec nájsť izbu na dve noci, ale tie predchádzajúce sme strávili na lavičkách a na podlahe, bez toho, aby sme sa mohli poriadne najesť a umyť,“ hovorí mladá žena.

Jérôme, ktorý priletel na Madeiru 6. augusta a mal sa vrátiť 18. augusta, má od Ryanairu zrušený let. „Letecká spoločnosť zrušila let kvôli vetru. V nedeľu ľudia nocovali na letisku všade, kde bolo trochu miesta, dokonca aj na toaletách,“ hovorí. A zostávajú na letisku stále, pretože iné lety Ryanair neuskutočnil. Podľa jeho slov je na letisku takto uväznených 200 až 300 ľudí.

(Článok pokračuje na ďalšej strane)

1 2
Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie