fbpx

Viedeň ZVÝŠI bezpečnostné OPATRENIA pre Coldplay po zrušení koncertov Taylor Swift

Ilustračné foto. Zdroj: Pixabay.com, Reprofoto/En.protothema.gr

Bezpečnostné opatrenia vo Viedni boli posilnené pred sériou koncertov, ktoré tento týždeň plánuje britská kapela Coldplay, oznámila dnes rakúska polícia po zrušení koncertov Taylor Swift, ktoré boli cieľom samovražedného útoku, informuje en.protothema.gr.

„Boli nariadené a implementované zvýšené bezpečnostné opatrenia,“ uviedol hovorca viedenskej polície Philipp Haslinger v stanovisku pre agentúru Agence France-Presse v súvislosti so štyrmi koncertmi, ktoré sa uskutočnia na štadióne Ernsta Happela 21. augusta, vo štvrtok, sobotu a nedeľu.

„Na tieto podujatia bude nasadených stovky policajtov, a to v uniformách aj v civile,“ uviedla polícia v tlačovej správe, v ktorej tiež oznámila, že budú zavedené cestné blokády a parkovacie zóny prístupné len oprávnenému personálu.

Personál pracujúci „vnútri a okolo štadióna prejde bezpečnostnými kontrolami,“ pričom fyzické kontroly môžu byť vykonané aj na návštevníkoch pri vstupe na štadión, na rovnakom mieste, kde sa mali konať koncerty Taylor Swift.

Dňa 7. augusta boli koncerty americkej speváčky zrušené po zatknutí troch mladíkov, ktorí sú podozriví z plánovania teroristického útoku. „Momentálne však neexistuje žiadna konkrétna hrozba,“ a očakáva sa, že 60 000 divákov každú noc „by si preto nemalo nechať ujsť príležitosť zúčastniť sa“ na koncertoch, na ktoré sú lístky vypredané, uviedol Philipp Haslinger.

Toto sú prvé veľké koncerty organizované na viedenskom štadióne od zrušenia koncertov Taylor Swift.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie