fbpx

Obchodný reťazec na Slovensku prichádza s VEĽKOU ZMENOU. Je to pre zdravie zákazníkov, tvrdí

gSpoločnosť Kaufland na Slovensku spúšťa neobvyklý projekt. Zdroj: Pixabay

Jeden z reťazcov na Slovensku prichádza so zaujímavou novinkou. Nakúpite tam v úplnom tichu. Obchodná spoločnosť tak chce podľa svojho vyjadrenia podporiť mentálne zdravie ľudí. Informuje tn.cz.

Spoločnosť Kaufland na Slovensku spúšťa neobvyklý projekt. V predajniach tam zákazníci od 11:00 do 12:00 nakúpia v úplnom tichu. Na novinku upozornil web tvnoviny.sk. Vypnutá bude hudba aj reklamné spoty, reťazec tak chce obmedziť zbytočné podnety.

„Spoločnosť Kaufland sa dlhodobo venuje téme podpory zdravia, a to nielen tej fyzickej, záleží nám aj na zdraví mentálnom. Aby si naši zákazníci mohli pri nákupe potravín oddýchnuť od množstva stimulov, ktoré sú všade okolo, každý deň na hodinu vypneme hudbu aj zvukové reklamné spoty a to vo všetkých predajniach po celom Slovensku,“ povedala hovorkyňa spoločnosti Lucia Vargová.

Obchodný reťazec na svojich stránkach  cituje aj psychológa Michala Baču z Ligy za duševné zdravie.

„Ticho má totiž významný pozitívny vplyv na ľudský mozog, pomáha znižovať hladinu stresových hormónov a taktiež môže podporiť regeneráciu mozgových buniek,“ tvrdí Bača s tým, že je dôležité naučiť sa opäť si užívať ticho.

V Česku sa zákazníci hodiny ticha v supermarketoch Kaufland zatiaľ nedočkajú.

„V súčasnej dobe podobnú aktivitu na našich predajniach neplánujeme,“ povedala TN.cz hovorkyňa Renata Maierl.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie