fbpx

Nešťastný úlovok rybára: Dostal poriadnu facku od VEĽRYBY a upadol do bezvedomia

Ilustračná fotografia (Zdroj: Pixabay, Freepik)

Rybára hospitalizovali po tom, čo sa zoči-voči stretol s veľrybou vo vodách južne od austrálskeho Brisbane. Doteraz takýto incident nezažili.

Rybára hospitalizovali po tom, čo sa zoči-voči stretol s veľrybou vo vodách južne od austrálskeho Brisbane. Nehoda sa odohrala v nedeľu 18. augusta ráno asi kilometer od miestneho baru. V tom čase muž chytal ryby s kamarátom na malej lodi, keď sa mohutné zviera vynorilo. Ani jeden z rybárov si neuvedomoval jeho prítomnosť, až kým sa neobjavilo a neudrelo jedného z nich chvostom do tváre, čím muž upadol do bezvedomia, píše portál iflscience.com.

Jeden z prvých zasahujúcich záchranárov, Scott Brown, opísal incident ako „extrémne zriedkavú“ udalosť.

„Len dvaja chlapi boli na rannej rybačke, a potom sa zrazu objavil veľrybí chvost, ktorý jedného udrel do hlavy,“ povedal Brown pre ABC News.

„Už sme mali lode, ktoré prišli do kontaktu s veľrybami, ale nie s osobou sediacou na lodi.“ Muž zrejme utrpel povrchové poranenia a na samotnú udalosť si nevie spomenúť. Jeho priateľ mu dokázal pomôcť a rýchlo zavolal podporu.

Záchranná posádka z Volunteers Marine Rescue, vodná polícia a zdravotníci našli mužov a priviedli ich späť na breh. Záchranári boli schopní „ošetrovať“ pacienta v člne, kým záchranná služba nebola schopná prevziať kontrolu, vysvetlil Brown.

Muža previezli do univerzitnej nemocnice v Gold Coast, kde bol v stabilizovanom stave. Momentálne nie je jasné, ktorý druh veľrýb bol zapletený do incidentu, ale niektorí špekulovali, že to mohol byť keporkak (Vráskavec dlhoplutvý), ktorý v súčasnosti migruje pozdĺž východného pobrežia Austrálie.

Existuje tiež šanca, že to bola veľryba južná, ktorá v tomto ročnom období tiež migruje pozdĺž pobrežia Queenslandu. V júli tohto roku keporkak prevrátil loď pri pobreží východných Spojených štátov, keď ju náhle prerazil. Nikto sa nezranil, ale keď sa vynoril, dvaja ľudia skončili vo vode.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie