fbpx

Ministerstvo kultúry prišlo s ďalšou zmenou: Od septembra RUŠÍ Inštitút kultúrnej politiky

Na snímke zľava generálny tajomník služobného úradu rezortu kultúry Lukáš Machala a ministerka kultúry SR Martina Šimkovičová (nominantka SNS). TASR/Pavol Zachar

Inštitút kultúrnej politiky (IKP) Ministerstva kultúry (MK) SR na konci augusta končí. Koniec analytických útvarov prebieha aj na iných ministerstvách.

Zrušenie analytického oddelenia k 1. septembru potvrdila pre TASR hovorkyňa rezortu Petra Bačinská. Dôvodom sú reorganizačné zmeny súvisiace s konsolidáciou verejných financií.

„Môžeme potvrdiť, že v rámci reorganizačných zmien bol IKP zrušený ku dňu 1. 9. 2024,“ uviedla Bačinská. Upozornila, že organizačné zmeny sú nevyhnutné aj v iných organizačných útvaroch, pričom je zabezpečený plnohodnotný výkon všetkých odborných a zákonom stanovených činností ministerstva.

„Tieto zmeny sú nevyhnutné aj vzhľadom na nariadenie vlády v súvislosti s potrebnou konsolidáciou verejných financií,“ dodala.

IKP bol od roku 2018 sekcia ministerstva, ktorá poskytovala analytické služby vedeniu rezortu a podľa potreby jednotlivým vecným útvarom.

IKP fungoval aj na sociálnej sieti Facebook, kde bol posledný príspevok uverejnený 5. augusta 2024, avšak predtým ešte začiatkom októbra 2023. Nevedno, či stránku nemal kto upravovať, alebo medzičasom došlo k odstráneniu predchádzajúcich príspevkov.

Od mája zanikol analytický útvar aj na Ministerstve obrany SR. Rezort zmenu zdôvodnil zefektívnením a racionalizáciou personálnych kapacít.

Analytickú jednotku ministerstva zrušil k 1. augustu aj rezort spravodlivosti. Zrušenie vysvetlil potrebou zefektívniť činnosti, ktoré zabezpečovalo 27 pracovníkov analytického centra.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie