fbpx

VIDEO: Mrazivé chvíle na pražskej stanici: Matka chcela s deťmi nastúpiť do rozbehnutého vlaku, takmer spadli pod koľaje

Dramatická a riskantná situácia sa v pondelok ráno odohrala na Hlavnej stanici v Prahe. Do jedného z rozbiehajúcich sa rýchlikov sa snažila nastúpiť žena s dvoma deťmi. Foto: Český rozhlas, reprofoto/FB

Dramatická a riskantná situácia sa v pondelok ráno odohrala na Hlavnej stanici v Prahe. Do jedného z rozbiehajúcich sa rýchlikov sa snažila nastúpiť žena s dvoma deťmi.

Zatiaľ čo staršie dieťa vlak dobehlo a naskočilo, žena s druhým dieťaťom a batohom na chrbte už zrýchľujúci sa stroj napriek všetkej snahe nestihli. Staršie dieťa tak zo spoja vyskočilo späť na perón, píše portál iDnes.cz.

České dráhy uviedli, že už začali interné vyšetrovanie na zistenie príčin a prípadné prijatie opatrení s cieľom trvale zvyšovať bezpečnosť železničnej dopravy.

Podľa autora videa sa žena s deťmi snažila nastúpiť do už rozbiehajúceho sa rýchlika R 923 Krakonoš, ktorý šiel z Prahy do Trutnova.

Podľa videa je zrejmé, že jedno z detí vlak zrejme dobehlo a naskočilo a v otvorených dverách čakalo na zvyšok rodiny. Lenže žena s druhým dieťaťom podľa záberov nestíhajú.

Žena s batohom na chrbte sa ešte stačí jednou rukou chytiť madla, za druhú ruku pritom drží dieťa. Súprava ale stále zrýchľuje, dieťa ani žena nestíhajú a obaja nebezpečne padajú na perón, len tesne sa vyhnú pádu do koľajiska. Dvere nie sú doteraz zatvorené a tak sa druhé dieťa rozhodne vyskočiť.

Podľa Českých dráh o incidente vlakvedúci nevedel. „Rovnako ako v prípade iných podobných udalostí začíname interné vyšetrovanie na zistenie príčin a prípadné prijatie opatrení s cieľom trvale zvyšovať bezpečnosť železničnej dopravy. O súčinnosť sme požiadali aj Správu železníc, vrátane stiahnutia a poskytnutia kamerových záznamov, ktoré by túto udalosť mali zachytávať,“ uviedol Filip Medelský z oddelenia komunikácie.

Dopravca zároveň apeluje na cestujúcich, aby pri nástupe a výstupe vždy dbali na zvýšenú opatrnosť, pokyny dopravcu a jeho zamestnancov a rešpektovali varovnú signalizáciu pri dverách.

„Akákoľvek snaha nastúpiť alebo vystúpiť do/z idúceho vlaku je vysoko riskantná, nezriedka končí zraneniami, niekedy bohužiaľ aj ťažkými,“ doplnil Medelský.

Vyskakovať z rozbehnutého vlaku nenapadá iba deti. V roku 2019 na Ostravsku vyskočil z idúceho vlaku tridsaťdeväťročný strojvodca, ktorý cestoval do práce.

Na trati medzi Bohumínom a štátnou hranicou vyskočil v päťdesiatikilometrovej rýchlosti. S početnými zraneniami ho záchranná služba odviezla do nemocnice. Dôvodom mala byť obava, že príde neskoro do práce, lebo nastúpil do zlého vlaku.

zdroj: Facebook

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie