fbpx

VIDEO: Advokátka má v ústach MONŠTRUM. Jej rekordný jazyk je väčší než hokejový puk

Najširší ženský jazyk sveta podľa Guinnessovej knihy rekordov vlastní Brittany Lacayová z Texasu. Orgán americkej advokátky meria v najširšom bode 7,9 centimetra, a je teda širší ako hokejový puk. Foto: reprofoto/X/GWR

Najširší ženský jazyk sveta podľa Guinnessovej knihy rekordov vlastní Brittany Lacayová z Texasu. Orgán americkej advokátky meria v najširšom bode 7,9 centimetra, a je teda širší ako hokejový puk.

Svetový rekord v tejto kategórii prekonala po dlhých desiatich rokoch. Brittany Lacayová si podľa svojich slov bola vždy vedomá, že má neštandardne široký jazyk. V detstve bol medzi členmi jej rodiny koniec koncov často predmetom mnohých žartov, píšu novinky.cz.

Aj napriek tomu jej však nikdy nenapadlo, že by vďaka nemu mohla skončiť v Guinnessovej knihe rekordov. To sa zmenilo, keď jej najlepšia kamarátka poslala video predchádzajúcej rekordérky, Američanky Emily Schlenkerovej, ktorej Lacayovú prinútilo si jazyk zmerať.

A dobre urobila, svetový rekord prekonala o 0,57 centimetra po dlhých desiatich rokoch. Jej pýcha je v skutočnosti o 2,5 centimetra širšia ako dlhšia, ak je dĺžka jazyka meraná od jeho špičky k stredu hornej pery.

„Je to pekné a trochu smiešne,“ zverila sa čerstvá rekordérka s tým, že ľudia sú jej jazykom obvykle šokovaní, ale zároveň u nich prevláda zvedavosť.

Na stretnutí sa ním ale nechvália, napríklad kolegovia v práci o ňom vraj doposiaľ nevedia, čo ale zrejme nebude mať dlhé trvanie. Pre doplnenie, najširší mužský jazyk má Američan Brian Thompson, meria 8,88 centimetra.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie