fbpx

Ostrá hádka Chmelára a Tarabu kvôli Kuffovi: Spor o dúhových pochodoch aj internetovom hulvátovi

Zľava: Poradca premiéra Robert Fica Eduard Chmelár, štátny tajomník ministerstva životného prostredia Štefan Kuffa, minister životného prostredia Tomáš Taraba. Foto: FB/Eduard Chmelár, reprofoto/TA3, TASR/Martin Baumann

Vystúpenie štátneho tajomníka ministerstva životného prostredia (MŽP) Štefana Kuffu, ktorý sa zahral na moralizátora počas divadelného predstavenia v obci Malá Franková na východe Slovenska, spustilo búrlivé reakcie nielen na sociálnych sieťach a v spoločnosti, ale aj v politických kruhoch. 

Prípad sa odohral ešte v nedeľu 18. augusta v obci Malá Franková v okrese Kežmarok. Na sociálnej sieti o tom informoval Lukáš Marhefka, šéfredaktor Zamagurských novín.

„Zažil som niečo nehorázne, že sa doteraz chvejem,“ hovorí vo videu. Kuffa počas výstupu herečky Dany Košickej, začal určovať, pre koho je predstavenie vhodné a komu nie je určené. „Svojvoľne prerušil výstup herečky,“ opísal Marhefka.

„Keď sme začali kričať a odmietať jeho správanie, odmietať to, čo si nesmie dovoliť, označil ma za slniečkára a nechcel opustiť tento priestor, až kým neprišiel starosta a neodviedol ho odtiaľ,“ dodal šéfredaktor.

 

Štátny tajomník MŽP Kuffa vo videu, ktoré zverejnil po incidente, tvrdí, že ho napadli „herci alebo kulisári“ tyčami.

„Môžete sa pýtať ľudí z Malej Frankovej. Mali sme krásny večer, bolo tam kultúrne podujatie, svätá omša. Na záver večer pustili perverzný film, kde v javisku boli deti,“ opisuje. Podľa vlastných slov upozornil, že film nemajú púšťať, že je to nevhodné, a vyzval rodičov, aby deti poslali preč.

„Napadli nás tyčami a človek, ktorý natáčal to video, dostal po ruke,“ doplnil Kuffa s dodatkom, že mobil padol na zem a rozbil sa.

Na Kuffov výstup v rámci inscenácie Národného divadla Košice s názvom Malé baby reagoval na sociálnej sieti poradca premiéra Roberta Fica Eduard Chmelár, ktorý štátneho tajomníka nešetril a označil ho za extrémistu v radoch koalície.

(Článok pokračuje na ďalšej strane)

1 2
Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie