fbpx

Po rušnej križovatke pobehoval nahý malý chlapec, nezodpovednú matku polícia nerieši po prvýkrát

Jedna z križovatiek v českom Jablonci nad Nisou. Ilustračné foto. Zdroj: Policie ČR

Nahý chlapec pobehujúci po križovatke prekvapil vodičov aj okoloidúcich. Tí zalarmovali políciu. Matka podala zvláštne vysvetlenie, čo robil jej syn mimo domu.

Nahý asi šesťročný chlapec pobehoval po križovatke v českom Jablonci nad Nisou. Nevídaná situácia prekvapila vodičov aj okoloidúcich. Dieťa sa pohybovalo po rušnej ceste a rodičia boli v nedohľadne. Jeho matku neskôr kontaktovali až privolaní strážnici, píšu novinky.cz.

Nahého chlapca sa ujal jeden z prechádzajúcich vodičov, pred ktorého autom sa objavil. Privolal na miesto mestskú políciu a s chlapcom v náručí na nich čakal, pretože sa mu rodičov nepodarilo nikde v okolí nájsť.

„Hliadka na miesto dorazila bezodkladne, pán držal chlapca v náručí, ten bol bez zranení, pokojný a neplakal,“ uviedol riaditeľ mestskej polície v Jablonci Michal Švarc k víkendovej udalosti.

Výpoveď muža, ktorý dieťa do príchodu strážnikov strážil, potvrdil aj ďalší svedok. Policajti čoskoro po príchode našli matku chlapca, ktorá sa vyhovárala na to, že ho iba na okamih stratila z očí, pretože sa práve sťahovala.

A vraj presne v tom okamihu musel vybehnúť z domu. Avšak chlapcova matka asi úplne nehovorila pravdu, čo zistila prítomná príslušníčka zboru veľmi rýchlo prostredníctvom evidencie. Zhruba pred rokom totiž riešili podobnú nepozornosť tejto ženy.

„Matka je dôvodne podozrivá zo spáchania priestupku, kedy ako osoba zodpovedná za dieťa ho ponechala bez náležitého dozoru primeraného jeho veku, rozumovej vyspelosti, poprípade zdravotnému stavu a tým ho vystavila nebezpečenstvu vážnej ujmy na zdraví,“ doplnil Švarc.

Žena sa teraz bude zodpovedať nielen zo spáchania priestupku, ale prípad tiež bude riešiť orgán sociálno-právnej ochrany detí.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie