fbpx

V Bratislave zadržali muža na odcudzenom motocykli: Bez vodičáku a pod vplyvom drog

Ilustračný obrázok. Motocykel zadržaného muža. Zdroj. Facebook/Polícia SR - Bratislavský kraj.

Policajná hliadka zastavila v nedeľu, 18. augusta, na Šancovej ulici v Bratislave 44-ročného muža z Považskej Bystrice, ktorý jazdil na motocykli bez platného vodičského oprávnenia, pod vplyvom drog a na odcudzenom vozidle. O incidente informovala  TASR bratislavská krajská policajná hovorkyňa Jana Šimunková.

 

K incidentu došlo krátko po 14.00 hodine, keď policajti zareagovali na vodiča jazdiaceho bez riadne upevnenej prilby. Okrem nedodržiavania základných bezpečnostných predpisov ich pozornosť upútala poškodená spínacia skrinka motocykla, čo vzbudilo podozrenie, že vozidlo môže byť odcudzené.

 

Policajti rýchlo nadobudli podozrenie, že motocykel je ukradnutý. Po zastavení sa vodič začal správať nervózne a agresívne. Jeho správanie viedlo k viacerým pokusom o útek, ale policajná hliadka mu v tom zabránila,“ uviedla Šimunková. Lustráciou v policajných informačných systémoch sa potvrdilo, že po motocykli pátrajú policajti z Petržalky.

 

Toxikologické vyšetrenie preukázalo, že muž bol pod vplyvom amfetamínu a metamfetamínu. Tieto drogy mali výrazný vplyv na jeho správanie a schopnosti za volantom. „Jazda pod vplyvom drog predstavuje priestupok v cestnej premávke, ktorý bude prejednávaný správnym orgánom,“ dodala Šimunková.

Informácie potrebné na objasnenie krádeže motocykla boli odovzdané policajtom Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave V., ktorí sa prípadu ďalej venujú.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie