fbpx

Bývalý český premiér Andrej Babiš sa nakazil covidom

Český expremiér Andrej Babiš sa včera nakazil covidom. Zdroj: TASR; Facebook/Andrej Babiš

Predseda hnutia ANO a bývalý český premiér Andrej Babiš má covid a ruší program na ďalšie dni. Ako je u neho zvykom, oznámil to vo video odkaze, ktorý aj napriek podlomenému zdraviu natočil priamo z lôžka, píšu novinky.cz.

Zatiaľ čo v sobotu ešte oddával novomanželov, v nedeľu Babiš podľa svojich slov zistil, že má covid. Posťažoval sa, že vírus chytil aj cez tri dávky očkovania a napriek tomu, že ho už predtým mal. Aktuálne ho trápia vysoké horúčky. Babiš tak musel zrušiť program, ktorý mal absolvovať s podpredsedom hnutia Karlom Havlíčkom v stredných Čechách.

„Ospravedlňujem sa veľmi, ale Karel ma podrží, ten to zvládne aj bezo mňa,“ dodal Babiš s odkazom na niekdajšieho viacnásobného ministra a šéfa tieňovej vlády ANO. Podľa Babiša sú aktuálne covid a virózy „všade“.

„Snáď sa z toho dostanem do Živitelky, ale to tiež nie je isté,“ dodal 69-ročný Babiš nie príliš istým hlasom s odkazom na poľnohospodársku výstavu Země živitelka, ktorá v sobotu začne v Českých Budějoviciach.

Babiš sa covidom nakazil už v októbri 2022. Vtedy sa sťažoval na horúčky a bolesti hlavy. Ako premiér sa koncom decembra 2020 nechal ako prvý proti covidu očkovať spolu s vojnovou veteránkou Emíliou Řepíkovou po tom, čo do Česka dorazili prvé vakcíny.

Počas jeho vlády si Česko prešlo väčšou časťou covidovej epidémie, počas ktorej tam v súvislosti s nákazou zomrelo niekoľko desiatok tisíc ľudí.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie