fbpx

Nová tvár O 5 minút 12: Kto nahradí Makaru a Jančkárovú?

Martu Jančkárovú a Mareka Makaru od jesennej sezóny v relácii O 5 minút 12 nahradí moderátor Marek Gudiak. Zdroj: STVR

Politické relácie na Slovensku zaznamenávajú v poslednom období poriadne zemetrasenie. Po vyhadzove Michala Kovačiča z postu moderátora relácie Na telo odišli zo slovenských televízií viacerí politickí moderátori, medzi nimi napríklad aj Jana Krescanko Dibáková z diskusnej relácie TV JOJ Na hrane, ktorá sa už od zajtra ujme moderovania podcastu v rámci projektu Hoaxy a podvody. Nedávno však prišla informácia, že z relácie STVR O 5 minút 12 odchádzajú dlhoroční moderátori Marta Jančkárová a Marek Makara. Kto ich však od septembra nahradí?

Portál topky.sk píše, že novým moderátorom relácie O 5 minút 12 v blížiacej sa televíznej sezóne bude Marek Gudiak. Ten doteraz v rámci STVR pôsobil v reláciách Ekonomika 24 a Týždeň v ekonomike na spravodajskom okruhu :24, predtým pracoval ako redaktor v Televízii Markíza. „Ponuku moderovať jednu z najsledovanejších politických diskusných relácií na Slovensku si nesmierne vážim. Zároveň si však uvedomujem veľkú zodpovednosť, ktorú mám voči divákom, obzvlášť v tejto dobe, kedy sa spoločnosť potrebuje spájať a politika ju často rozdeľuje. Budem sa snažiť svoju prácu robiť zodpovedne, s pokorou a s dôrazom na objektivitu a kvalitu informácií,“ povedal nový moderátor relácie O 5 minút 12 Marek Gudiak.

„Som rada, že pán Gudiak prijal túto ponuku a bude tak môcť zúročiť svoje vyše dvadsaťročné skúsenosti v médiách a spravodajstve. Pán Gudiak má moju plnú podporu, držím mu palce a verím, že túto náročnú úlohu ako profesionál zvládne,“ hovorí Mária Hlucháňová, poverená vedením Sekcie spravodajstva Slovenskej televízie a rozhlasu.

Gudiak na pozícií moderátora diskusnej relácie nahradí Makaru, ktorý sa na základe vlastnej žiadosti chce viac venovať práci na spravodajskom kanáli :24. Rovnako tak Jančkárová, ktorá okrem O 5 minút 12 moderovala aj rozhlasovú diskusnú reláciu Sobotné dialógy, prijala ponuku zo strany STVR pracovať na iných projektoch. „Prácu obidvoch spomínaných moderátorov si vážime, sú to dlhoroční profesionáli, ďakujeme im za množstvo odmoderovaných relácií a naďalej počítame s ich pôsobením v Slovenskej televízii a rozhlase,“ hovorí Mária Hlucháňová. Sobotné dialógy bude aj naďalej v jesennej štruktúre moderovať Matej Beránek, ktorý v relácii pôsobil aj pred letnou pauzou.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie