fbpx

Po búrlivej noci si západ vydýchne, východ však opäť potrápia búrky

Ilustračné foto Zdroj: Unsplash

Intenzívne búrky, ktoré v noci z nedele (18.8.) na pondelok (19.8.) potrápili najmä západ Slovenska sa dnes presunú nad východné Slovensko. Búrky, ktoré boli sprevádzané vysokou aktivitou bleskov, dnes popoludní zasiahnu veľkú časť stredného a východného Slovenska, kde meteorológovia zo SHMÚ vydali výstrahy 1. stupňa.

Minulú noc si hlavne obyvatelia západného Slovenska užili noc sprevádzanú intenzívnou búrkovou činnosťou. Búrky sa však vyznačovali aj vysokou elektrickou aktivitou, ktorá sa prejavovala častými bleskami. Po búrlivej noci sa však búrkové pásmo presunie ďalej na východ a hlavne popoludní potrápi stred a východ Slovenska. SHMÚ preto v tejto časti Slovenska vydal výstrahu 1. stupňa pred búrkami, ktoré môžu byť lokálne sprevádzané prudkými lejakmi, silným vetrom a krupobitím.

Búrky znamenajú zmenu počasia po dlhotrvajúcom období vysokých horúčav, ktoré trápili Slovensko a celú Európu už niekoľko týždňov. Slováci si tak budú môcť konečne oddýchnuť od horúčav. Nebude to však trvať dlho, už v najbližších dňoch sa opäť očakáva mimoriadne teplé počasie najmä v južných častiach Slovenska. Vo vybraných regiónoch môže maximálna denná teplota v utorok a v stredu opäť vystúpiť až na 33°C.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie