fbpx

Vedeli ste, načo NAOZAJ slúžia držadlá v aute? Šoféri sú šokovaní!

Ilustračný obrázok. Zdroj: Freepik.com

Šoféri zostali zaskočení, keď si uvedomili, na čo sa skutočne používajú držadlá v každom aute. Motoristi objavili skutočný účel držadiel umiestnených okolo kabíny každého benzínového, naftového a elektrického auta, ktoré sú určené na špeciálny účel, uvádza portál Express.

 

Mnohí si mohli myslieť, že držadlá slúžia na pridržiavanie sa pri rýchlej jazde. Spoločnosť Des Gosling Mobility Limited zdôraznila dôležitosť držadiel a vyzvala vodičov, aby si skutočne premysleli, kde sú držadlá umiestnené.

Držadlá môžu byť umiestnené na väčšine miest okolo dverí auta, kde sú najviac prospešné pre vás. Poskytujú dodatočnú oporu pri nastupovaní a vystupovaní z vozidla. Odporúča sa posúdenie, aby sa zabezpečilo, že držadlo je umiestnené na správnom mieste pre vás.“

 

Airbagy na bokoch môžu ovplyvniť dostupné miesta pre držadlá.

Avšak, tí, ktorí cestujú s problémami s pohyblivosťou a zdravotným postihnutím, musia kontaktovať DVLA a okamžite nahlásiť akékoľvek zdravotné problémy. Ignorovanie tohto nariadenia je proti zákonu a vodiči môžu byť pokutovaní, ak budú odhalený.

 

Nenahlásenie zdravotného problému, ako sú problémy s pohyblivosťou, môže viesť k pokute 1 000 libier, zatiaľ čo vodiči môžu byť stíhaní v prípade vážnej nehody.

 

Medzitým jeden používateľ sociálnych médií našiel ďalšie geniálne riešenie pre držadlo.Ukazuje, ako vodič stiahne držadlo a zapne prepínač na boku. To zabezpečuje, že držadlo ostane na mieste a nevráti sa späť nahor, čo uľahčuje používanie zariadenia.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie