fbpx

Šimečka reaguje na Ficove plány s odvolaním: Hrozí právnymi krokmi a obviňuje vládu z pomsty

Na snímke vľavo predseda vlády Robert Fico (Smer-SD) a podpredseda NR SR Michal Šimečka (PS). Zdroj: FOTO TASR/Martin Baumann

Robert Fico oznámil, že plánuje navrhnúť vládnej koalícii iniciovať odvolanie Michala Šimečku z funkcie podpredsedu Národnej rady SR. Reaguje tak na Šimečkovo angažovanie v protivládnych protestoch a sporné čerpanie dotácií Nadáciou Milana Šimečku, informuje portál aktuality.sk.

 

Predseda Progresívneho Slovenska Michal Šimečka sa bráni. Na tlačovej konferencii zdôraznil, že z nadácie, pomenovanej po jeho starom otcovi, nedostal „ani cent“ a nemá na ňu žiaden vplyv. „Keď štátnu podporu dostane divadlo Andreja Bagara v Nitre, to neznamená, že z toho má prospech rodina Andreja Bagaru,“ uviedol s cieľom objasniť situáciu.

 

Šimečka tiež hrozí právnymi krokmi, ak Robert Fico neprestane šíriť nepravdivé tvrdenia. „Ak Fico neprestane klamať, podniknem právne kroky. Pokiaľ ide o PS, sme pripravení pokračovať v protestoch a tento týždeň budeme odvolávať Martinu Šimkovičovú,“ dodal s tým, že ich protesty nedávno prilákali až 18-tisíc ľudí.

 

Podľa Šimečku nie je možné spojiť jeho odvolávanie s odvolávaním ministerky kultúry Martiny Šimkovičovej. „Ak ma chcú odvolať, tak ma odvolajú. Keď chcú pomstu dokonať, je to na nich. Ale tým ukážu voličom, o čom im v skutočnosti ide,“ tvrdí.

 

Premiér aj koaliční partneri, vrátane SNS a Hlasu-SD, odvolanie Šimečku podporujú. Ministerka Šimkovičová aj predseda SNS Andrej Danko kritizovali nadáciu za čerpanie dotácií z Fondu na podporu umenia.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie