fbpx

Opití ruskí vojaci strieľali po vlastných, jedného zabili, niekoľkých zranili

Ilustračné foto Zdroj: TASR

S klesajúcou morálkou medzi ruskými vojakmi stúpa počet incidentov, keď opití branci strieľajú po vlastných. Len od začiatku tohtoročného mája zostalo po bratovražednej paľbe tucet mŕtvych. Zatiaľ posledný incident spomína na sociálnej sieti X poradca ukrajinského ministra vnútra Anton Geraščenko, uvádzajú novinky.cz.

Rovnako ako na začiatku mája, keď jeden z vojakov zavraždil šesť svojich spolubojovníkov, aj v tom aktuálnom prípade išlo podľa Geraščenka o príslušníkov trestaneckej jednotky Storm Z. Vlani v júni ruský vodca Vladimír Putin podpísal zákon, ktorým jednotky Storm Z rozpustil a nahradil ich jednotkami Storm V, podľa ukrajinských spravodajcov však Rusko aj naďalej nasadzuje obe jednotky.

Podľa Geraščenka sa vojaci opili a začali strieľať po skupinke svojich spolubojovníkov. Tá na nič nečakala a streľbu opätovala. Výsledkom je jeden mŕtvy a niekoľko zranených. Zvyšok opitých vojakov ostatní priviazali k stromom a zmlátili.

Západné spravodajské agentúry podobné incidenty bratovražedných strelieb evidujú v podstate od začiatku ruskej invázie na Ukrajinu. Okrem vyššie spomenutých šiestich vrážd zo začiatku mája sa len deň pred nimi opil príslušník ruskej 38. samostatnej motostreleckej brigády a postrieľal ďalších piatich svojich spolubojovníkov.

Pred rokom po sebe začali páliť Čečenci a ruskí vojaci po tom, čo sa opili a pohádali neďaleko Mariupolu. Výsledkom boli štyria mŕtvi ruskí vojaci a sedem civilistov.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie