fbpx

Počuli ste už o védskej astrológii? Dokáže predpovedať budúcnosť či zistiť karmu z minulého života

Ilustračné foto. Zdroj: X/OMTimes Magazine, FREEPIK

Védska astrológia je vlastne staroindický spôsob vykladania osobného horoskopu. Zatiaľ čo západná astrológia, ktorú poznáme aj u nás, vychádza z 12 znamení zvieratníka, tá védska ide oveľa hlbšie. Vďaka nej sa dozviete podrobnosti nielen o sebe, ale dokonca aj o generačnej karme či karme z minulého života. Tak si ju poďme v tomto článku predstaviť.

Védy sú staroveké vedy pochádzajúce z Indie

U nás sú možno známejšie ajurvéda a joga, aj tieto dve védy sú sestrami védskej astrológie. Začiatok histórie véd sa traduje pár tisíc rokov pred Kristom, a ako vieme, väčšina Indov sú doteraz hinduisti, pričom tradičné védy vychádzajú zo spojenia ducha a tela, preto by sa dalo povedať že aj védy majú náboženský základ.

Védske spisy sú spísané v starobylom jazyku sanskrit a kedysi ich vedeli rozlúštiť len vyvolení. Dnes sa už k joge alebo ajurvéde môže dostať každý, no práve ich duchovná stránka sa viac-menej zanedbáva. Védska astrológia je naproti tomu zameraná skôr na tú duchovnú stránku. Mám pre vás dobrú správu, aj védska astrológia sa dá naučiť, dokonca sa môžete stať aj jej majstrom, pokiaľ vás to bude baviť.

Náš život určujú planéty a ich postavenie

Védska astrológia vychádza hlavne z postavenia planét pri narodení. To sa vypočítava na základe dátumu a času narodenia. Áno, aj času, preto by ste mali vedieť aspoň približnú hodinu vášho narodenia. Ak by vás zaujímal váš osud, stačí si hodiť do Googlu frázu „free vedic birth chart“ a vyhodí vám to niekoľko webov, na ktorých si môžete zistiť vás osobný védsky horoskop. Je to, samozrejme, v angličtine, ale môže vás potrápiť aj pár indických výrazov, pretože niektoré planéty, frázy a podobne sa do angličtiny neprekladajú. Na úplné pochopenie svojho osobného horoskopu a konzultáciu nejasností je dobré si objednať personalizovaný horoskop od védského astrológa.

Védsky osobný horoskop vám vypracuje astrológ na mieru

Indovia sú v tomto veľmi skúsení a všetko konzultujú s astrológom. Dokonca rodiny zvyknú mať svojho osobného astrológa s ktorým konzultujú všetky dôležité udalosti v rodine. A pozor! Védska astrológia je veľmi presná a hovorí dokonca aj o dĺžke života, pretože každý človek ju má vraj vopred určenú. Iste, dobrý astrológ by vám nemal povedať dožijete sa toľko a toľko, skôr vás upozorní na kritické body v horoskope a možné zdravotné problémy.

Takýto horoskop vôbec nie je drahý, u najlepších indických astrológov zaplatíte približne do 100 dolárov za horoskop aj s online konzultáciou. Samozrejme, je len na vás, či tomu budete veriť alebo nie, ale môžeme vám garantovať, že dostanete oveľa osobnejší a prepracovanejší horoskop, vďaka ktorému môžete lepšie pochopiť seba a dozvedieť sa mnoho prekvapivých vecí.

Karma je počiatkom aj odpoveďou na všetko

Tak ako budhisti, tak aj hinduisti veria, že každá živá bytosť má svoju karmu a veria aj na inkarnácie. To znamená, že nežijeme len raz ale naša duša sa neustále inkarnuje na základe svojej predošlej karmy. To je veľmi laicky a skrátene povedané. Karma má niekoľko pravidiel, respektíve zákonov, minimálne o jednom ste už určite počuli – „What goes around, comes around“, alebo čo robíš, to sa ti vráti ako bumerang.

Základné rozdiely medzi védskou a západnou astrológiou

(Článok pokračuje na ďalšej strane)

1 2
Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie