fbpx

REBRÍČEK: Tieto autá si dovolenkári najradšej požičiavajú. Kombináciu veľkého priestoru a malej spotreby si zamilujete

Portál Express zverejnil zoznam najpopulárnejších požičiavaných áut. Zdroj: Express

Keďže mnohé rodiny sa v najbližších týždňoch chystajú na letnú dovolenku, prenájom vozidla môže byť efektívnym spôsobom, ako sa rýchlo a jednoducho dostať k atrakciám v okolí. Požičovňa vozidiel DiscoverCars.com teraz zverejnila najobľúbenejšie autá na prenájom pre dovolenkárov na celom svete, píše portál Express.

Podľa spoločnosti, ktorá v priebehu júla 2024 vyhodnocovala interné údaje z 200 krajín, je najobľúbenejšou značkou požičiavaných áut Fiat, ktoré tvorilo 20 percent všetkých rezervácií. Zatiaľ čo značka je najviac známa tým, že odráža taliansky spôsob života, Fiaty sa ukázali byť najobľúbenejšou požičovňou v európskych krajinách, ako je Španielsko a Portugalsko, okrem Brazílie, kde spoločnosť vyrába modely od roku 1973.

Napriek výrobe väčších modelov, ako sú Tipo a 600, neuveriteľných 41 percent všetkých Fiatov prenajatých cez DiscoverCars.com počas júla 2024 tvorili malé, no priestranné päťdverové supermini Panda.

DiscoverCars.com tiež zdôraznil, že Volkswagen je taktiež obľúbenou voľbou pre turistov, ktorí si chceli sadnúť za volant prenajatého auta, pričom počas mesiaca tvorili 10 percent celosvetových rezervácií. Nemecká značka bola popri troch amerických štátoch najpopulárnejšou značkou v 21 rôznych krajinách vrátane Fínska, Argentíny a Slovenska. Podobne ako v prípade Fiatu sú malé, ale praktické modely najlepšou voľbou pre dovolenkárov, pričom 38 percent prenajatých Volkswagenov tvorí skromné ​​Polo.

Nakoniec spoločnosť uviedla, že Toyota je ďalšou mimoriadne úspešnou spoločnosťou v oblasti požičiavaní áut, ktorá v júli 2024 predstavovala deväť percent rezervácií. Toyoty, ktoré sú známe najmä svojou spoľahlivosťou a kvalitou spracovania, boli najobľúbenejšími autami na prenájom v 24 rôznych krajinách, ako je Južná Afrika, Nový Zéland a Kanada.

Najpopulárnejším modelom je mestské auto Aygo, ktoré je neuveriteľne úsporné, ľahko ovládateľné a zároveň ponúka dostatok miesta pre štyroch.

5 najpopulárnejších značiek požičiavaných áut:

  1. Fiat – 20 percent
  2. Volkswagen – 10 percent
  3. Toyota – 9 percent
  4. Peugeot – 8 percent
  5. Renault – 6 percent
Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie