fbpx

Existuje pesnička, ktorú nikto nepozná. Vašovi Patejdlovi sa plnia posledné priania

Vdova Miluše Petejdlová prvýkrát od smrti milovaného manžela Vaša Patejdla predstúpila pred publikum. Zdroj: FB/Vašo Patejdl

Bude to rok, čo umelecký svet zasiahla nečakaná správa o smrti skladateľa, speváka a zakladateľa skupiny Elán Vaša Patejdla († 68). Na muzikálovom festivale v kúpeľnom meste Brusno neďaleko Banskej Bystrice sa prvýkrát od odchodu všestranného umelca ukázala na verejnosti jeho manželka, ktorá prezradila jedno tajomstvo.

Organizátori festivalu v Brusne venovali jednu jeho časť spomienke na Vaše Patejdla, ktorý skonal vlani 19. augusta.

Vdova Miluše Patejdlová (v strede). Zdroj: FB/Vašo Patejdl

Na všestranného muzikanta neustále spomínajú najmä jeho traja synovia Vašo, Robert a Benjamin a manželka Miluša, napísal web pluska.sk.

„Bol to veľmi ťažký rok. Nad vodou ma držia kamaráti aj známi, rodina Vaša aj moja, oporou je mi stále celá jeho kapela, ktorá je aj tu v Brusne. A Vašo má z toho určite radosť,“ citoval portál Milušu Patejdlovú.

CD Hudobná škola. Zdroj: FB/ Vašo Patejdl

Tá prvýkrát od smrti manžela vystúpila na verejnosti pred plným hľadiskom.

Trasúcim sa hlasom prezradila aj jedno tajomstvo.

„Vašo mal množstvo krásnych pesničiek. Existuje ale jedna, ktorú verejnosť ešte nepozná, počulo ju len zhruba 70 ľudí. Napísal mi ju k narodeninám. Nevydal ju, ale jeho prianie bolo, aby sa dokončila. Určite ju vydáme, postarám sa o to, len potrebujem ešte viac síl. Sľubujem, že to pre Vaše urobím,“ prezradila manželovo posledné prianie.

„Vaša už nikdy neuvidím, ale týmto mu posielam pozdrav do neba. Viem, že je tu stále s nami, pretože sme si to sľúbili. Nie je tu momentálne náš syn Benjamin, bolo by to pre neho náročné. Zostal preto radšej doma v Česku ,“ pokračovala vdova po Vašovi Patejdlovi.

Vdova Miluše Patejdlová sa ukázala na pódiu. Zdroj: FB/Vašo Patejdl

Priznala zároveň, že do poslednej chvíle nevedela, či bude schopná postaviť sa pred plné hľadisko. Nakoniec tak za podpory blízkych a kamarátov pred publikom na obľúbenom muzikálovom festivale vystúpila.

Vaše Patejdl podľahol vlani 19. augusta zákernej rakovine pankreasu. Zdrvujúcu diagnózu si vypočul iba dva týždne pred smrťou.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie