fbpx

Teroristický útok v Somálsku: Explózia v reštaurácii si vyžiadala najmenej 11 obetí

Ilustračný obrázok. Zdroj: TASR/AP

Najmenej 11 ľudí zomrelo v sobotu pri teroristickom útoku na reštauráciu v Mogadiše, hlavnom meste Somálska, uviedla tamojšia polícia. TASR informuje na základe správ agentúry DPA.

 

Islamistické teroristické skupiny aš-Šabáb prevzali zodpovednosť za tento atentát. Polícia oznámila, že v reštaurácii explodovala diaľkovo ovládaná bomba. Väčšina obetí boli civilisti; štyria ľudia útok prežili s rôznymi zraneniami. Miestne zdroje uviedli, že reštauráciu často navštevovali členovia bezpečnostných zložiek.

 

Organizácia Spojených národov (OSN) nedávno vydala varovanie pre svojich zamestnancov v Somálsku pred potenciálnymi teroristickými útokmi, odporučila im vyhnúť sa verejným zhromaždeniam a vládnym úradom. Iba pred dvoma týždňami ozbrojenci z aš-Šabábu zaútočili na hotel na pláži Lido v Mogadiše, kde pri streľbe zahynulo viac než 30 osôb.

 

Somálsko, krajina ležiaca na východnom pobreží Afriky, je známe svojou dlhou históriou konfliktov a politickej nestability. Jeho hlavné mesto, Mogadišo, je často dejiskom násilných útokov a teroristických činností, predovšetkým zo strany militantnej skupiny aš-Šabáb.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie