fbpx

TOTO zbytočne vyhadzuje väčšina Slovákov. 6 tipov, ako zužitkovať obal z obľúbenej potraviny

Zdroj: Unsplash/Nathan Dumlao, Wesual Click

Obaly od masla sa často považujú za jednorazové, avšak ich potenciál pre opätovné využitie je širší, než by sa na prvý pohľad zdalo, píše magazin.recepty.cz. Tu sú rôzne spôsoby, ako môžete využiť obal od masla v domácnosti.

Vymazávanie pekáčov a plechov

Obal od másla je ideálny na vymazanie plechov a formy na pečenie. Tento starý kuchynský trik, ktorý používali už naše babičky, vám uľahčí prípravu koláčov a zároveň zabezpečí, že sa pečivo nebude pripekať.

Oddelenie potravín

Použitý obal od masla môže slúžiť ako praktická medzivrstva pri skladovaní jedla. Jeho mastná povrchová úprava zabraňuje zlepeniu potravín, ako sú surové mäso alebo plátky chleba v mrazničke.

Ochrana a skladovanie jedál

Obal od masla môžete využiť na prikrytie jedál v miske pred ich uložením do chladničky alebo dokonca ako ochranu pri ohrievaní jedál v mikrovlnnej rúre, čo zabráni ich vysušeniu.

Údržba litinových riadov

Na udržiavanie kvality litinových panvíc a hrncov je možné použiť obal od másla, ktorý po umytí a osušení nádoby pomôže vytvoriť na povrchu ochrannú vrstvu.

Zlepšenie chuti pečiva

Zvyšky masla na obale môžete využiť pri finálnom dochutení teplého pečiva, ako sú muffiny alebo chlebíčky, čím im dodáte lepší chuť a vláčnosť.

Jednoduchšie krájanie lepkavých potravín

Pri krájaní sušeného ovocia, kandizovaných plodov alebo karameliek môže obal od masla pomôcť zabrániť prilepeniu týchto potravín na nôž, čo uľahčí prípravu.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie