fbpx

Ďalší útok medveďa v Karpatoch: Šelma napadla hubárov

Ilustračné foto Zdroj: Unsplash; Google Maps

Medveď napadol a zranil hubára v rumunských Karpatoch. Ľudia v lese zviera odohnali hlasným búchaním vedier, píšu topky.sk.

K incidentu došlo v utorok neďaleko komunity Sansimion, no informácie o ňom sa do médií dostali až v stredu. Hubára po útoku šelmy previezli do úrazovej nemocnice v okresnom meste. Utrpel zranenia po uhryznutí a odreniny na rukách, nohách a tvári. Očití svedkovia uviedli, že zviera, ktoré útočilo, bola medvedica, ktorá putovala spolu s tromi mláďatami.

Asi pred mesiacom pritom v južných Karpatoch zabil medveď počas turistiky 19-ročnú ženu. Pred 3 a pol týždňami v tom istom rumunskom regióne napadol medveď pastiera a pohrýzol ho do nohy. Podľa odhadov rumunskej vlády žije v miestnych Karpatoch okolo 8 000 medveďov hnedých. Po Rusku je to druhá najväčšia populácia medveďov v Európe. Zvieratá v poslednom období útočia na turistov, napádajú farmy a prehrabávajú sa v odpadkových smetiakoch aj v blízkosti ľudských obydlí. Po poslednom úmrtí premiér Marcel Ciolacu oznámil nový zákon, ktorý by vyžadoval, aby sa v niektorých regiónoch strieľalo viac medveďov.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie