fbpx

Horúčavy sa prejavujú aj na tratiach: Vybočené koľaje spôsobujú obmedzenia

Horúčavy spôsobujú problémy aj v železničnej doprave. Zdroj: Unsplash; TASR

Železnice Slovenskej republiky (ŽSR) zaznamenali vybočenie niektorých koľají z dôvodu neutíchajúcich horúčav, píše portál dnes24.sk. Pre TASR to potvrdila hovorkyňa slovenských železníc Vladimíra Bahýlová.

„Pri vysokých teplotách správca železničnej infraštruktúry pravidelne monitoruje teplotu koľajnice a vykonáva zvýšenú kontrolnú a dohliadaciu činnosť. V prípade, ak by nastalo riziko vybočenia koľaje, sú prijaté opatrenia na zabezpečenie železničnej prevádzky, a to napríklad zavedením prechodného obmedzenia traťovej rýchlosti vlakov cez inkriminovaný úsek,“ uviedla hovorkyňa slovenských železníc.

Na sieti ŽSR nastalo ojedinele aj vybočenie koľají. „Bolo následne odstránené, a to v zmysle schválených technologických postupov a predpisových ustanovení,“ poznamenala hovorkyňa s tým, že pre poruchy bola čiastočne obmedzená vlaková doprava na dotknutých úsekoch.

Slovensko už dlhodobo trápia veľmi vysoké teploty, ktoré na niektorých miestach prekračujú aj 35°C. Výstrahy pred vysokými teplotami budú na väčšine územia Slovenska platiť aj v nasledujúcich dňoch.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie