fbpx

Slovensko zakazuje staré kotly: Nové dotácie podporia inštaláciu tepelných čerpadiel a moderných systémov

Ilustračný obrázok. Zdroj: Freepik.com

Od začiatku septembra tohto roku sa na Slovensku začne uplatňovať zákaz používania starých kotlov prvej a druhej emisnej triedy, informuje SITA. Majitelia týchto kotlov budú mať možnosť využiť štátnu podporu na ich výmenu. Tento krok je súčasťou širšej iniciatívy zameranej na zlepšenie energetickej efektívnosti domácností a zníženie emisií skleníkových plynov.

 

Domácnosti môžu žiadať o finančnú podporu na výmenu starých kotlov na pevné palivá za moderné kotly na plyn, biomasu alebo na inštaláciu tepelných čerpadiel. Tepelné čerpadlá sú považované za jedno z najúčinnejších riešení, ktoré nielen znižuje spotrebu energie, ale aj prispieva k ochrane životného prostredia. Tento rok sa dopyt po ich inštalácii zvýšil o 35 % v porovnaní s minulým rokom.

 

Slováci si čoraz viac uvedomujú význam udržateľného životného štýlu a zlepšovania energetickej efektívnosti svojich domácností, čo je aj reakciou na neustále rastúce ceny rôznych komodít,“ povedal riaditeľ spoločnosti 123dopyt.sk, Otto Kočí.

 

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie