fbpx

Vo veku 49 rokov zomrel výtvarník Erik Binder

Zdroj foto: fb/SlovenskaNarodnaGaleria

Vo veku 49 rokov zomrel slovenský výtvarník Erik Binder. Pre TASR to uviedla Klára Hudáková, manažérka pre publicitu Slovenskej národnej galérie (SNG). Správu jej potvrdila umelcova rodina.

V SNG mal Binder naposledy samostatnú výstavu, v ktorej previedol divákov labyrintom svojho vlastného života a tvorby. „Binderov program je mnohovrstevnatý a obsahuje prácu so všetkými médiami od maľby, grafiky, autonómnej aj denníkovej kresby, inštalácie a objektov až po video a intermediálne performancie,“ uviedla k výnimočnej výstave SNG.

Erik Binder sa narodil 21. februára 1974 v Hnúšti-Likieri. Študoval na Vysokej škole výtvarných umení (VŠVU) v Bratislave v ateliéri Jozefa Jankoviča, Daniela Fischera a na Akadémii výtvarných umení v Prahe u Vladimíra Kokoliu. Od roku 2000 mal takmer päťdesiatku samostatných výstav na Slovensku, v Česku, Srbsku, Holandsku, Taliansku, Rakúsku, Maďarsku, Poľsku, Francúzsku, Švajčiarsku, Nemecku a USA. Bol tiež súčasťou ďalšej desiatky skupinových výstav.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie