fbpx

Stovky Rusov sa vzdávajú, tvrdí ruská légia

Zdroj: X/NEXTA; Telegram/Легион «Свобода России»

Proukrajinskí ruskí dobrovoľníci z légie Sloboda Ruska zverejnili na Telegrame výzvu adresovanú ruským vojakom, aby sa vzdali a využili možnosť bojovať na strane Ukrajiny. Podľa nich tak už urobili stovky ruských vojakov. Toto tvrdenie potvrdzuje aj armádny analytik Oleksandr Kovalenko. Ten uviedol, že od začiatku ukrajinského vpádu do Kurskej oblasti sa tam vzdalo vyše dvetisíc ruských vojakov, píšu novinky.cz.

„Vaši politickí poradcovia, zatiaľ čo sami vyčkávajú za frontovou líniou, vám odporúčajú, že sa nemáte vzdávať, ale radšej sa vyhodiť do vzduchu vlastným granátom. Ale stovky ruských vojakov tento zločinný príkaz ignorujú a radšej si volia život, než aby zomreli pre novú medailu alebo ďalší kaštieľ (Valerija) Gerasimova (náčelníka generálneho štábu ruských ozbrojených síl a prvého námestníka ministra obrany). Oproti nezmyselnej smrti je toto rozhodnutie zdravou alternatívou,“ napísala légia na svojom telegramovom účte.

Ich tvrdenie o stovkách ruských vojakov, ktorí sa už vzdali, podporuje nové vyhodnotenie situácie v Kurskej oblasti od armádneho analytika Oleksandra Kovalenka pôsobiaceho v ukrajinskom mimovládnom projekte Information Resistance. Podľa jeho slov sa v Kurskej oblasti od začiatku ukrajinskej operácie 6. augusta už vzdalo vyše dvetisíc ruských vojakov.

„Žiadame všetkých členov ozbrojených síl Ruskej federácie, aby sa dobrovoľne vzdali ozbrojeným silám Ukrajiny, ako urobili ich kolegovia. A tí, ktorí majú túžbu pokračovať v boji za správnu budúcnosť Ruska, majú stále možnosť pripojiť sa k légii,“ uviedli vo výzve ruskí dobrovoľníci bojujúci na ukrajinskej strane s tým, že sú pripravení komunikovať s každým „kto prejaví želanie vziať zbrane na Kremeľ“. „História nás učí, že keď ľudia stratia vieru vo „vládcu“, volia slobodu. A zdá sa, že tento okamih už nastal. Napíšte nám,“ dodali.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie