fbpx

Posun vo vyšetrovaní smrti herca Matthewa Perryho: Polícia obvinila aj LEKÁROV

Na archívnej snímke z 28. apríla 2015 americko-kanadský herec Matthew Perry. V súvislosti s minuloročnou smrťou herca Matthewa Perryho zatkli americké úrady najmenej jednu osobu, uviedol vo štvrtok pre agentúru AP zdroj blízky vyšetrovaniu. Portál TMZ píše o viacerých zatknutých vrátane jedného lekára a niekoľkých dílerov, informuje TASR. Foto: TASR/AP, X/@conlin_lauren

Miestny osobný asistent Matthewa Perryho, dvaja lekári, údajný drogový díler známy ako „Ketamínová kráľovná“ a ďalší muž boli obvinení z poskytovania ketamínu, ktorý minulý rok viedol k smrti hviezdy seriálu Priatelia, informovali vo štvrtok úrady.

Federálni prokurátori tvrdia, že Perryho osobný asistent Kenneth Iwamasa spolupracoval s dvoma lekármi – Markom Chavezom a Salvadorom Plasenciom – a drogovými dílermi Jasveenou Sanghovou a Ericom Flemingom, aby pre herca, ktorý dlho bojoval so závislosťou, získali ketamín v hodnote tisícov dolárov, píše portál latimes.com.

Liečil stavy depresie a úzkosti

Advokát Martin Estrada na tlačovej konferencii povedal, že obžalovaní „využili závislosť pána Perryho na to, aby sa obohatili“. „Títo obžalovaní sa viac zaujímali o zisk z pána Perryho, než o jeho blaho,“ povedal Estrada.

Sangha, takzvaná ketamínová kráľovná, a Plasencia, známy ako „Dr. P,“ čelia obvineniam, ktoré zahŕňajú sprisahanie za účelom distribúcie ketamínu, distribúciu drogy s následkom smrti, držanie s úmyslom distribúcie a pozmeňovanie a falšovanie záznamov súvisiacich s federálnym vyšetrovaním, podľa obžaloby.

Herec, ktorý sa stal superhviezdou v úlohe sarkastickej, ale milej postavy Chandlera Binga v situačnej komédii Priatelia v 90. rokoch, bol nájdený mŕtvy vo vírivke svojho bazéna v jeho dome v Pacific Palisades 28. októbra 2023. Stopové množstvá ketamínu sa podľa súdneho lekára okresu Los Angeles našli v jeho žalúdku.

Perry chcel liečiť stavy depresie a úzkosti a šiel na miestnu kliniku, kde sa stal závislým na intravenóznom ketamíne, podľa administrátorky Úradu pre kontrolu drog Anny Milgramovej. Keď lekári na klinike odmietli zvýšiť jeho dávku, obrátil sa na vonkajšie zdroje, povedala Milgramová.

Perryho pitva odhalila, že hladina ketamínu nájdená v jeho krvi bola približne rovnaká, aká by sa použila počas celkovej anestézie.

(Článok pokračuje na ďalšej strane)

1 2 3 4
Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie