fbpx

Záchranári pomáhali 34-ročnému pilčíkovi. Padajúci strom ho zasiahol do hlavy, zasahoval aj vrtuľník

Na snímke záchranári pri zásahu. Zdroj: FACEBOOK/Air - Transport Europe, letecká záchranná služba

V oblasti Panskej javoriny neďaleko obce Podhradie v okrese Topoľčany leteckí záchranári zachraňovali 34-ročného muža. Lesného robotníka počas manipulácie s drevom zasiahol padajúci strom priamo do hlavy. Informovala o tom letecká záchranná služba Air – Transport Europe na sociálnej sieti.

Do ťažko dostupného lesného terénu bol vyslaný záchranársky vrtuľník z Trenčína. Po lokalizácii presného miesta nešťastia priamo z paluby bola lekárka pomocou navijaka vysadená do terénu na najbližšie vhodné miesto.

Utrpel vážny úraz hlavy

K pacientovi sa ďalej presunula pozemným vozidlom. Pilčík bol bezprostredne po zasiahnutí stromom krátkodobo v bezvedomí, utrpel vážny úraz hlavy s podozrením na vnútorné krvácanie.

Lekárka mužovi poskytla neodkladné zdravotné ošetrenie, liečbu a v spolupráci s prítomnými svedkami bol pacient prenesený na najbližšie vhodné miesto na vyzdvihnutie lanovou technikou.

Počas medzipristátia záchranári pacienta preložili na palubu a s vážnym úrazom hlavy ho letecky transportovali na ďalšie vyšetrenie do Fakultnej nemocnice v Nitre.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie