fbpx

More pri Španielsku odnieslo čln. Krúžili okolo žraloky, čakali sme na smrť, hovorí Srb

Ilustračné foto. Zdroj: X/ sharks are friends, Lisa Anzinger

Rybárčenie v Španielsku sa pre Srba Nikolu a jeho dvoch priateľov premenilo na nočnú moru. Ich člnu totiž došlo palivo, a prúd tak loď unášal preč od pobrežia. Na otvorenom mori strávili desať dlhých dní. Nakoniec ich zachránila loď, ktorá plávala pod čínskou vlajkou. Otrasený Srb sa španielskym médiám zveril, že záchrana prišla za päť minút dvanásť.

Rybárčenie pre veľa ľudí predstavuje obľúbenú formu odpočinku. Na ryby ale pravdepodobne teraz dlho nevyrazí 30-ročný Nikola Nikolič zo Srbska, ktorý na nich s priateľmi vyrazil v Španielsku. Jeho koníček sa totiž premenil na nočnú moru, o ktorej sa rozhovoril pre web Diario Libre.

Počas rybárčenia došlo ich člna palivo a prúdy loď odniesli na otvorené more. V malom člne nakoniec traja muži strávili nekonečných desať dní. Počas tých ich ohrozoval nedostatok pitnej vody a vraj aj žraloky, ktorí okolo člna krúžili.

„Nikdy som nevidel žralokmi tak blízko. Myslel som, že to neprežijeme,“ zveril sa otrasený Nikolič. Ten so svojimi španielskymi kamarátmi pôvodne plánoval užiť si tri dni rybárčenia. Zásoby jedla im tak pomerne skoro došli.

Po desiatich dňoch plných zúfalstva ich zachránila loď plávajúca pod čínskou vlajkou, píše web Danas. Tá mierila do Dominikánskej republiky, kde tiež troch stroskotancov odovzdala tamojším úradom. „Keby sme tam strávili ešte deň, zomreli by sme,“ povedal Srb.

Zatiaľ čo jeho španielski priatelia sa už vrátili domov, Nikola zatiaľ zostáva v Dominikánskej republike. Podľa svojich slov sa tam ale cíti ako väzeň a usiluje sa o čo najrýchlejší návrat do Španielska, kde pracuje ako vodič dodávky.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie