fbpx

„K útoku dôjde a naši voliči si to s vami vybavia,“ vyhráža sa Fico

Zľava: Predseda SaS Branislav Gröhling, predseda vlády Robert Fico, ministerka kultúry Martina Šimkovičová, minister spravodlivosti Boris Susko. Foto: archív TASR/Jaroslav Novák, Pavol Zachar

Premiér Robert Fico (Smer-SD) tvrdí, že po opozičných protestoch zo začiatku týždňa niekto vyhrážal ministerke kultúry Martine Šimkovičovej (nominantka SNS) smrťou a ministerstvo vnútra muselo zvýšiť jej ochranu. Podľa Fica podnecovanie ľudí na protestoch vedie k atentátom. Premiér predpokladá, že dôjde k ďalšiemu, píše novinky.cz.

Vo videu zverejnenom na Facebooku Fico obvinil predstaviteľov opozície, že ich cieľom je fyzicky odstaviť predstaviteľov súčasnej vlády.

„Vytvárajú atmosféru, ktorej výsledkom bude ďalší atentát na člena vládnej koalície,“ tvrdí predseda vlády, ktorý motív údajne pripravovaného atentátu použil už niekoľkokrát. Údajný zámer fyzicky ublížiť niekomu z vládnych predstaviteľov reaguje na verejnú kritiku počínania jeho kabinetu.

„Ak kvôli vám dôjde k ďalšiemu násilnému útoku na predstaviteľa vládnej koalície, čo sa stane, nebudem žiadnym spôsobom regulovať emócie našich voličov,“ hovorí Fico. Fico pritom vo videu tvrdí, že rešpektuje právo ľudí protestovať, zároveň však uisťuje, že im to nie je nič platné. „Ulica nemôže rozhodovať,“ zdôraznil predseda vlády, ktorý dal najavo, že pod tlakom ulice nemieni odvolať žiadneho člena svojho kabinetu, ktorí podľa neho „konajú zákonne“.

V Bratislave protestovalo 18 tisíc ľudí

Ficove vyhrážky nasledujú po utorkovom proteste v Bratislave, na ktorom sa zišlo zhruba 18 tisíc ľudí, ktorí požadovali odvolanie ministerky kultúry Martiny Šimkovičovej kvôli čistkám, ktoré rozpútala, vrátane odvolania riaditeľa Slovenského národného divadla Mateja Drličku a riaditeľky Slovenskej národnej galérie Alexandry Kusej. Demonštráciu za kultúru a spravodlivosť zvolali dve opozičné strany.

Vládne strany v spoločnom vyhlásení  protesty kritizovali a zo situácie obvinili médiá. „Nemôžeme rešpektovať neschopnosť liberálnych médií a opozície akceptovať výsledky parlamentných volieb, ktorá sa prejavuje šírením klamstiev, nenávisti a hystérie,“ tvrdia vládni politici.

(Článok pokračuje na ďalšej strane)

1 2
Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie