fbpx

V horúčavách sa chráňte pri pobyte vonku. TOTO odporúčajú odborníci

Ilustračné foto. Zdroj: Freepik

Horúce dni, ktoré toto leto zažívame dajú zabrať aj mladším a zdravým ľuďom. Odborníci z Úradu verejného zdravotníctva na ľudí apelujú, aby nepodceňovali riziko úpalu a úžehu.

V lete sa treba v exteriéri chrániť vhodnou pokrývkou hlavy aj slnečnými okuliarmi. Dôležité je aj používanie krému s vysokým ochranným faktorom proti UV žiareniu. Pripomenuli to odborníci z Úradu verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR. Na ľudí apelovali, aby nepodceňovali riziko úpalu a úžehu.

„Neodporúčame opakované vystavovanie sa slnečnému žiareniu, pretože negatívne vplýva na kožu. Nikdy nenechávajte deti a zvieratá čakať v zaparkovanom vozidle – ani ak ste presvedčení, že sa vzdialite iba na chvíľu. Nespoliehajte sa na pootvorené okná vozidla, k prehriatiu organizmu dochádza rýchlo a môže mať smrteľné následky,“ poznamenali.

Letné oblečenie by malo byť podľa slov odborníkov ľahké, vzdušné, voľnejšieho strihu a z prírodných materiálov. Odporučili skôr svetlé farby. „Syntetické materiály nie sú vhodné, pretože bránia odparovaniu potu,“ dodala hlavná hygienička SR Tatiana Červeňová.

 

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie