fbpx

FOTOGALÉRIA: Bývalý nacistický bunker sa v Nemecku zmenil na hotel a rekreačný komplex

Na snímke historická fotografia hotela a súčasný pohľad. Zdroj: Hilldegarden.org

Vo výške 58 metrov – len o niečo vyšší než Šikmá veža v Pise, ale s oveľa väčšou hmotnosťou – dominuje St. Pauli bunker v Hamburgu v Nemecku panoráme mesta už viac ako 80 rokov, informuje CNN.

 

Postavený za použitia nútenej práce počas nacistického režimu Adolfa Hitlera, je to relikt najtemnejšej doby v histórii Nemecka – ale tento betónový monštrum prešlo prekvapivým znovuzrodením.

Obnovený bunker teraz prevádzkuje dve reštaurácie, päťposchodový Hard Rock Hotel a novobudovanú pyramídovitú strešnú terasu a záhradu, z ktorej prekrásne rastlinstvo preteká cez betónovú fasádu.

REVERB by Hard Rock je vhodným prírastkom do mesta s impozantnou hudobnou históriou – predsa len, práve tu začali svoju kariéru The Beatles na začiatku 60. rokov.

Štvrť Karoviertel, v ktorej pevnostný bunker stojí, je štýlovou enklávou plnou moderných kaviarní a vintage obchodov, plus klubu Knust v prestavanom bitúnku.

 

Vybavenie

Izby v REVERB s 134 kľúčmi sa pohybujú od 180 eur za klasickú izbu, s vybavením vrátane 55-palcovej ploché obrazovky a asistenta Alexa v izbe, až po 269 eur za apartmán s rozsiahlymi výhľadmi na mesto.

Hotel má tiež moderné detaily, ktoré by ste očakávali v akomkoľvek modernom hip hoteli, ako je samoobslužné prihlásenie, inteligentné technológie a coworkingové priestory.

Nemusíte byť hosťom hotela, aby ste si užili vybavenie bunkra. Na prízemí nájdete kaviareň a bar Constant Grind a Rock Shop pre tých, ktorí hľadajú merchandise Hard Rock.

 

Bar-reštaurácia Karo & Paul, od nemeckého televízneho šéfkuchára Franka Rosina, sa otvorila ako bar v apríli 2024 a zaberá prvé tri poschodia budovy. Oblasť reštaurácie sa stále pripravuje.

Reštaurácia La Sala – španielsky pre obývaciu izbu – je otvorená na piatom poschodí, ponúkajúca vysoké výhľady a medzinárodné menu.

Na vrchole je záhrada Green Beanie na streche, s barom a chodníkom obklopujúcim budovu, ktorý je prístupný verejnosti zdarma.

 

 

(Článok pokračuje na ďalšej strane)

1 2 3 4 5
Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie