fbpx

Meta a Universal Music Group UMOŽNIA používateľom ZDIEĽAŤ piesne na WhatsAppe

Ilustračné foto. Zdroj: Pixabay.com, Reprofoto/Cnbctv18.com

Universal Music Group uzavrela prvýkrát licenčnú dohodu s Meta, ktorá umožní, aby sa hudba od umelcov tejto veľkej nahrávacej spoločnosti mohla nahrávať na WhatsApp a zdieľať bez porušovania autorských práv, píše hollywoodreporter.com.

Tento krok je súčasťou rozšírenej globálnej licenčnej dohody, ktorá bola prvýkrát podpísaná v roku 2017, a umožňuje umelcom a skladateľom UMG naďalej umiestňovať chránenú hudbu na platformách Meta, ako sú Facebook, Instagram, Messenger, Horizon a Threads.

V rámci obnovenia tejto dohody dostanú umelci a skladatelia UMG časť reklamných príjmov z používania licencovanej hudby v príspevkoch tvorcov na platformách Meta. Pridanie licencovanej hudby na WhatsApp prichádza v čase, keď UMG, vedená generálnym riaditeľom Lucianom Graingem, naďalej bráni neoprávnenému používaniu hudby, najmä obsahu generovaného umelou inteligenciou, ktorý porušuje práva umelcov a skladateľov spoločnosti.

Michael Nash, hlavný digitálny riaditeľ a výkonný viceprezident UMG, vo vyhlásení uviedol: „Sme nadšení, že Meta zdieľa našu víziu zameranú na umelcov, ktorá rešpektuje ľudskú kreativitu a spravodlivo odmeňuje umelcov a skladateľov. Tešíme sa na pokračovanie spolupráce pri riešení neoprávneného obsahu generovaného umelou inteligenciou, ktorý by mohol ovplyvniť umelcov a skladateľov, aby UMG mohla naďalej chrániť ich práva teraz aj v budúcnosti.“

Rozšírená dohoda medzi UMG a Meta nasleduje po tom, ako sociálny mediálny gigant umožnil licencovaný hudobný obsah na svojich platformách namiesto spustenia vlastnej predplatnej služby na streamovanie hudby, ako sú Apple Music a Spotify.

UMG v máji 2024 dosiahla novú licenčnú dohodu s TikTokom, ktorá ukončila spor o vyplácanie licenčných poplatkov na tejto sociálnej platforme. Licenčné dohody so sociálnymi médiami tiež smerujú k odmeňovaniu umelcov a skladateľov za používanie umelej inteligencie online a v ďalších oblastiach zábavného priemyslu.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie